Foto: LETA
Jūnija sākumā notikušajās pašvaldību vēlēšanās startējušais Staņislavs Bukains figurē kriminālprocesā par neslavas celšanu sociālajā tīklā "Facebook", kur "Eiroskeptiķu – Rīcības partijas" pārstāvis ievietojis video, kurā pašvaldības policists Dainis Svarinskis pret kādu sievieti piketa laikā it kā pielietojis nesamērīgu spēku, tādējādi it kā nodarot viņai miesas bojājumus, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc 157. panta 2. daļas, taču aizdomās turētās personas statuss nevienam vēl nav piemērots.

Kriminālprocesu policija sāka pēc tam, kad Rīgas pašvaldības policijas darbinieks Svarinskis vērsās Valsts policijā ar iesniegumu, kurā norādīja, ka Bukains savā sociālā tīkla "Facebook" lapā ievietojis videomateriālu, kuros redzams Svarinskis un kuros Bukains apgalvo, ka pašvaldības policists nodarījis miesas bojājumus kādai sievietei. Policija 10. martā sāka kriminālprocesu par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī. Pašlaik kriminālprocess sākts par faktu un pagaidām neviena persona nav atzīta par aizdomās turēto.

Svarinskis savā iesniegumā likumsargiem norādījis, ka Bukains policistu video vairākkārt apsūdz miesas bojājumu nodarīšanā kādai sievietei, tādējādi izplatot nepatiesas ziņas. Tāpat Bukains savā "Facebook" profilā publicējis fotoattēlu ar konkrēto policistu, norādot, ka viņš esot nodarījis miesas bojājumus.

Bukaina publicētie video joprojām atrodami viņa sociālā tīkla vietnē, un, lai arī tajos ir visai grūti saprast notiekošo, ir redzams, ka pašvaldības policists it kā cietušajai kundzei nemaz nepieskaras un nevienam nenodara miesas bojājumus.

Bukains vienā no saviem video nosauc Daiņa vārdu, bet nepareizi nosauc viņa uzvārdu, tomēr no komentāra, ko pie cita video ievietojis Bukains, noprotams, ka vainots notikušajā tiek pašvaldības policists Dainis Svarinskis, tāpat pievienots arī kārtības sarga attēls.

Bukains videomateriālā apgalvo, ka Svarinskis ir pagrūdis sievieti, bet citā video arī atrāda it kā cietušo sievietei un viņas nobrāzumus.

Bukains pagaidām uz portāla "Delfi" jautājumiem nav atbildējis.

Šī nav pirmā reize, kad eiroskeptiķis Bukains nonācis konfliktā ar tiesībsargājošajām iestādēm. Piemēram, 2015. gada oktobrī Valsts policija sāka kriminālprocesu par huligānismu, kas ir saistīts ar rupju sabiedriskās kārtības un izstādes "Maidana cilvēki" norises traucēšanu, ignorējot vispārpieņemtas uzvedības normas, skaļi kliedzot, izsakot draudus nodarīt miesas bojājumus un bojājot izstādes "Maidana cilvēki" eksponātu. Toreiz kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas Bukains tika aizturēts un vēlāk arī atzīts par aizdomās turēto.

Tomēr 2015. gada 25. novembrī minētais kriminālprocess tika izbeigts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!