Foto: DELFI

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par iespējamu krāpniecību saistība ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā.

Valsts policijā informēja, ka 17. oktobrī Valsts policija saņēmusi Ekonomikas ministrijas (EM) iesniegumu. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas – par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jau vēstīts, ka TV3 raidījums "Nekā Personīga" atklājis vairākus uzņēmumus, kuri nav laikā pabeiguši projektus, bet licences saglabājuši, AS "Sadales tīkls" testā padodot jaudu no pārvietojama ģeneratora. Ja šie uzņēmumi sāks darbu un izmantos iespēju elektrību tirgot par paaugstināto cenu, patērētājiem tas izmaksās līdz 100 miljoniem eiro OIK maksājumos nākamajos 10 gados.

EM iepriekš pavēstīja, ka ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) uzdevis veikt pārbaudes, izbraucot uz konkrētajām vietām.

Saistībā ar izskanējušo informāciju par vairākiem uzņēmumiem, kas varētu būt krāpušies ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā, EM 17. oktobrī vērsās Valsts policijā ar iesniegumu, lūdzot sākt kriminālprocesu pret AS "Sadales tīkls" un SIA "Rīgas Enerģija" par iespējami notikušu noziedzīgu nodarījumu.

Savukārt trešdien, 18. oktobrī, arī AS "Sadales tīkls" nāca klajā ar paziņojumu, ka plāno vērsties Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par iespējamu krāpšanos elektroenerģijas ražošanas obligātajā iepirkumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!