Foto: Publicitātes foto
Daugavpils muzikālajā klubā "Artilērijas pagrabi" naktī uz 7. maiju, koncerta laikā izraisījies kautiņš.

Muzikālais klubs savā sociālā tīkla "Facebook" kontā publicējis paziņojumu, ka "vakarnakts pasākumā piecu jaunuļu grupa ar nolūku izraisīja kautiņu koncerta laikā." "Artilērijas pagrabu" kolektīvs atvainojas, ka nespēja pienācīgi kontrolēt šo cilvēku uzvedību un savlaicīgi novērst incidentu. Īpaši klubs atvainojas koncertēt atbraukušajām grupām "Sound Machinery", "So Lucid Electric Feel" un "Oytö".

Kluba paziņojumā teikts, ka cietuši tā pastāvīgie klienti, un solīts ar cietušajiem vienoties par kompensāciju.

Pasākuma rīkotāji pauž, ka konflikta izraisītāji "diskreditējuši visādi citādi lielisko Daugavpils krievu kopienu. Nav izslēgts, ka "varonības" uzplūdi ir saistīti ar tuvojošos 9. maiju".

Klubs "Artilērijas pagrabi" norāda, ka lieta tiks nodota policijā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Diāna Lūkina paskaidroja, ka tikai pēc brīvdienām būs iespējams noskaidrot, vai "Artilērijas pagrabi" vērsušies policijā ar iesniegumu par šo incidentu.

Savukārt Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne informēja, ka naktī policija saņēmusi izsaukumu uz kautiņu.

Policijai ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka viena no konfliktā iesaistītajām pusēm jau devusies prom. Saņemta arī informācija no mediķiem, ka pēc palīdzības vērsies kāds šajā kautiņā cietis 1989.gadā dzimis vīrietis. Pagaidām iesniegumi no cietušajiem par šo incidentu nav saņemti.

"Artilērijas pagrabi" plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās šā gada sākumā, kad pēc VAS "Valsts nekustamie īpašumi" negaidīti izziņotas izsoles klubam draudēja izlikšana no telpām. Iepriekš "Artilērijas pagrabi" mediju uzmanības lokā nonāca kā klubs, kur konsekventi ar vietējiem kluba apmeklētājiem tiek runāts latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!