Foto: DELFI

Klubam "Artilērijas pagrabi" savas telpas Daugavpilī nebūs jāpamet, jo tā vadība vienojusies ar izsoles otras augstākās cenas solītāju Sergeju Bižānu par sadarbību, informēja "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons.

Viņš stāstīja, ka kluba telpu izsoles uzvarētājs Jans Šumans bija atteicies no līguma slēgšanas sabiedrības spiediena un izcēlušās ažiotāžas dēļ, jo tā varētu traucēt biznesam. Blodons paskaidroja, ka saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem, VNĪ ir tiesības piedāvāt telpas nākamajam, kurš izsolē piedāvāja augstāko cenu. Bižāns par telpu nomu kvadrātmetrā bija solījis 2,35 eiro, savukārt Šumans - vairāk nekā 4 eiro.

Kluba "Artilērijas pagrabi" vadītājs Andrejs Faibuševičs sacīja, ka telpu nodošana Bižānam ir garantija tam, lai "Artilērijas pagrabi" savas telpas saglabātu. Bižāns izsolē esot pieteicies, lai mēģinātu glābt klubu. "Nezināju, ka viņš pieteiksies. Acīmredzot, viņš mēģināja darīt kaut ko, lai "Artilērijas pagrabi" paliktu savā vietā. Tas noteikti bija kā lēciens āliņģī, mēģinājums kaut ko darīt," teica Faibuševičs.

Augstāko nomas maksu janvārī notikušajā izsolē par kluba "Artilērijas pagrabi" telpām piedāvāja Šumans, kuram līgums bija jānoslēdz līdz 17.februārim.

Kluba "Artilērijas pagrabi" vadītājs Andrejs Faibuševičs iepriekš stāstīja, ka klubs savas telpas pamest netaisās, jo tic, ka tiks atklāta shēma, ar kuras palīdzību klubu mēģina piespiest aiziet no tām. Viņš piemetināja, ka galvenais jautājums ir tas, vai VNĪ ir iesaistīti šajā shēmā. VNĪ Faibuševiča paustās aizdomas nekomentē, norādot, ka tā nav valsts uzņēmuma funkcija.

VNĪ izdevumi par pagraba telpu uzturēšanu esot 2,39 eiro mēnesī par vienu kvadrātmetru. Šāda summa tikusi piedāvāta arī klubam "Artilērijas pagrabi". Tas savukārt vēlējies noslēgt līgumu par 1,60 eiro mēnesī.

Saskaņā ar MK noteikumos par publiskas personas mantas iznomāšanas kārtību, nomas maksas noteikšanas metodiku un nomas līguma tipveida nosacījumiem, VNĪ, tuvojoties, vai beidzoties nomas līgumu termiņiem visos gadījumos rīko nomas tiesību izsoles. Tajās var noskaidrot augstāko cenu, par kādu telpas ir iespējams iznomāt. To VNĪ dara, ievērojot publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā noteikto.

Tāpat vēstīts, ka VNĪ izvērtēs savā rīcībā esošos brīvos īpašumus, kuri paredzēti nomai vai atsavināšanai, un piedāvās iespējamos variantus klubam. Palīdzēt klubam turpināt darbību aicinājusi arī kultūras ministre Dace Melbārde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!