Foto: F64
VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) otrdien lems par iespēju piedāvāt jaunas telpas Daugavpilī klubam "Artilērijas pagrabi", aģentūru BNS informēja VNĪ pārstāve Jolanta Grāmatniece.

Tajā pašā laikā pašreizējās telpas klubam būs jāatstāj, jo VNĪ neredz objektīvu pamatojumu, lai atceltu jau notikušo telpu izsoli.

Kluba vadītājs Andrejs Faibuševičs aģentūrai BNS norādīja, ka vērtēs VNĪ piedāvātos variantus jaunām telpām. Faibuševičs uzsvēra, ka klubam ļoti svarīga ir atrašanās vieta, kā arī tie nosacījumi, kurus VNĪ noteiks telpu noma

"Paldies Kultūras ministrijai. Jebkurš solis pretī risinājumam ir pozitīvs. Mūsu interesēs nav cīnīties līdz galam un finansiāli noasiņot, tādēļ būtu muļķīgi neskatīt alternatīvus risinājumus. Acīmredzot, būs jārunā ar VNĪ un jāskatās to, kādas telpas un uz kādiem noteikumiem, tiks piedāvātas," skaidroja Faibuševičs.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka kultūras ministre Dace Melbārde (NA), tiekoties ar VNĪ vadību pirmdien aicinājusi rast iespēju atrast piemērotas telpas kluba "Artilērijas pagrabi" darbības turpināšanai.

Ministre ar VNĪ valdi pārrunājusi situāciju un uzsvērusi kluba līdzšinējo veiksmīgo darbību un nozīmīgumu gan kultūras, gan sabiedrības integrācijas jomā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka arī Daugavpils pilsētas dome skatītu iespēju palīdzēt mūzikas klubam "Artilērijas pagrabi", ja tas lūgtu pašvaldības atbalstu.

Kā ziņots, augstāko nomas maksu janvārī notikušajā izsolē par kluba "Artilērijas pagrabi" telpām piedāvājis Jans Šumans, kuram līgums jānoslēdz līdz 17. februārim.

Faibuševičs aģentūrai BNS iepriekš stāstīja, ka klubs savas telpas pamest netaisās, jo tic, ka tiks atklāta shēma, ar kuras palīdzību klubu mēģina piespiest aiziet no tām. Viņš piemetināja, ka galvenais jautājums ir tas, vai VNĪ ir iesaistīti šajā shēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!