Foto: Arhīva foto

Drošības policija (DP) sākusi pārbaudi par sociālā tīkla "Twitter" kontu, kurā tiek izmantots Latgales neoficiālais karogs, portālu "Delfi" informēja DP.

Minētā konta ziņojumi lielākoties publicēti krievu valodā. Tie saturiski ietver sludinājumus par Latgales neatkarību, tajos pausta negatīva attieksme pret NATO, kā arī publicēti ieraksti par Ukrainu. Aprakstā ievietota informācija, ka tas ir "Latgales tautas republikas" konts.

Konta fotogrāfijā gan ir izmantots Vidzemes ģerbonis, savukārt konta fona attēls ir Latgales neoficiālais karogs.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka sociālajā tīklā "Facebook" publiskai apskatei ir izlikts jaunizveidots karogs, uz kura izvietots uzraksts "Latgales Tautas Republika", kā arī attēls ar iespējamo teritoriālo "Latgales Tautas Republikas" iedalījumu.

Drošības policija (DP) ir informēta par iepriekš minētajiem attēliem un veic pārbaudi savas kompetences ietvaros, kā arī DP ir identificējusi personas, kas saistītas ar internetā izplatīto "Latgales tautas republikas" attēlu.

Biedrība "Latgolys Saeima" iepriekš paudusi, ka ir nepatīkami pārsteigta, ka prokrieviskie aktīvisti par pamatu pašu izveidotajam "Latgales Tautas Republikas" karogam izmantojuši neoficiālo Latgales karogu, ko veidojis Latgales novadpētnieks Māris Rumaks.

Latgales neoficiālais karogs, ko prokrieviskie aktīvisti izmantojuši kā pamatu, lai izveidotu "Latgales Tautas Republikas" karogu, ir tapis nesen, taču to paguvuši iecienīt Latgales patrioti un pašvaldības. Tā kā karogam nav oficiāla statusa, eksperti atklāj, ka valsts iestādes šo karogu nedrīkst izmantot, kā arī to, ka karogs patiesībā simbolizē aristokrātiju, kas Latvijas pastāvošajā demokrātiskajā iekārtā ir nepieņemami.

Vairāki Saeimas deputāti norādījuši, ka Latgales karoga zaimošana ir "klaja provokācija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!