Foto: F64

Aizdomās par kukuļošanu personu grupā sākts kriminālprocess pret kādu prokuroru, portālu ”Delfi” informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga, norādot, ka notikušais nav saistīts ar darbu prokuratūrā.

Par notikušo prokuratūra pagaidām sniedz skopu informāciju, norādot, ka lietā procesa virzītājs ir Drošības policija (DP). Abi dienesti sadarbojoties uzsākuši kriminālprocesu par kukuļošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un starpniecību kukuļošanā, kuru veikusi valsts amatpersona – prokurors. Izmeklējamais noziedzīgais nodarījums nav saistīts ar prokurora amata pienākumu pildīšanu, uzsver Šēnberga.

Otrdien saistībā ar notikušo veiktas arī vairākas izmeklēšanas darbības, tostarp - kratīšana prokurora dienesta kabinetā. Šēnberga neatklāj, kuru prokuroru tur aizdomās par kukuļošanu, vien sacīja, ka viņš prokuratūrā strādājis jau ilgāku laiku.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta. Netiek atklāts arī tas, vai prokurors, pār kuru gultas aizdomu ēna, ir atstādināts no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!