Foto: DELFI
Ķekavas novada pārvaldes policisti pirmdien aizturējuši kādu autovadītāju stiprā alkohola reibumā, tādējādi savlaicīgi novēršot, iespējams, vēl smagāku negadījumu. Vīrs pie stūres bija sēdies 4,09 promiļu reibumā un sākotnēji mēģināja arī no policistiem bēgt.

Ap plkst.15:45 Reģionālās pašvaldības policijas dežūrdaļā tika saņemts zvans no kāda satraukta Ķekavas novada iedzīvotāja par to, ka kāds vīrietis stiprā alkohola reibumā pārvietojas Ķekavas novadā ar pelēkas krāsas "Honda" markas automašīnu un ar savu agresīvo braukšanu apdraud autobraucējus un iedzīvotājus.

Patrulējot Ķekavas novada teritorijā, pašvaldības policisti apdzīvotā vietā Dzērumi pamanīja pazīmēm atbilstošu "Honda Civic" automašīnu, kuras vadītājs, ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli, strauji uzņēma ātrumu un veica apgriešanas manevru braukšanas pretējā virzienā.

Uz policistu aicinājumu apstāties automašīnas vadītājs nereaģēja, turpinot palielināt ātrumu un bēgt no policijas, taču pēc kāda laika pašvaldības policistiem izdevās panākt spēkrata apturēšanu.

Pēc pārbaudes noskaidrojās, ka tās vadītājs sēdies pie stūres 4,09 promiļu reibumā. Aizturētais automašīnas vadītājs turpmākām darbībām tika nodots Valsts policijas rīcībā.

Pašvaldības policija pateicas iedzīvotājam, kurš sniedza informāciju par pārkāpēju un atzīst, ka šoreiz nelaimi izdevās novēst. Iereibušo pārkāpēju mašīnai nokļūstot Ķekavas novada ielās, kur šajā laikā ir intensīva satiksme, bērni mēro ceļu no skolas uz mājām, sekas pārgalvīgā vadītāja rīcībai būtu neprognozējamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!