Svētdien uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes lielā ātrumā braucošajam vīrietim, kura izraisītā avārijā kopumā cieta seši cilvēki, iespējams, veiks psihiatrisko ekspertīzi, jo viņa loģiskie paskaidrojumi par notikušo mijoties ar visai neloģiskām lietām, pieļāva Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Patlaban noskaidrots, ka 1955.gadā dzimušais vīrietis 24.jūnijā Carnikavā aizturēts par braukšanu reibumā. Viņam konstatētas 0,54 promiles alkohola, taču negadījuma laikā, kas notika svētdien, viņš nebija lietojis nedz alkoholiskos dzērienus, nedz arī narkotiskās vielas.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par autovadītāja izdarītu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums. Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Svētdien uz Vidzemes šosejas ceļu policistu radars netālu no dzelzceļa pārvada pie Garkalnes kādai automašīnai "Opel" fiksējis ātrumu 157 kilometri stundā (km/h). Uz policistu pieprasījumu apstāties autovadītājs nav reaģējis un turpinājis traukties Rīgas virzienā, teju divreiz pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, kas uz Latvijas ceļiem ir 90 km/h. Pēc tam spēkrats avarējis, ietriecoties priekšā braucošā automašīnā, kurā atradās arī divi bērni.

Paskaidrojumā policijai 1955.gadā dzimušais "Opel" vadītājs rakstījis, ka ātri braukt viņam likusi "balss no kosmosa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!