Rīgā, Virsaišu ielā pēc gāzes balona sprādziena nodegušās mājas drupās atrasts kādas sievietes līķis, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inese Veisa.

Foto galerija

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pirmdien gāzes balona sprādziena dēļ Virsaišu ielā kādā koka mājā izcēlies ugunsgrēks, kurā cietuši trīs cilvēki.

Veisa informēja, ka ap pulksten 14:55 ēkas drupās atrasts kādas aptuveni 90 gadus vecas sievietes līķis. Glābēji norāda, ka ugunsgrēka laikā sprādzis vēl viens gāzes balons un tā sprādziena dēļ iebrukusi ēkas siena. VUGD pieļauj, ka siena iesprostojusi mirušo un tādēļ nedz viņa pat spēja izkļūt no slazda, nedz glābēji spēja piekļūt viņai klāt.

Savukārt pāris stundas vēlāk glābēji no drupām izcēla vēl kāda aptuveni 65 gadus veca cilvēka mirstīgās atliekas. Šī bojā gājušā dzimumu ugunsdzēsējiem sākotnēji nav izdevies noteikt.

Traģiskajā nelaimē cietuši vēl trīs cilvēki. Viens ar trešās pakāpes apdegumiem nogādāts slimnīcā, bet diviem garāmgājējiem traumētas rokas, kad viņiem uzkritušas virsū sprādziena rezultātā lidojošās šķembas.

Notikuma vietā joprojām strādā glābēji. Liesmas ap pulksten 14:32 izdevās lokalizēt.

Glābēji norāda, ka šis ir jau sestais gadījums, kad uzsprāgst gāzes balons. Iepriekš tie ir bijuši 27 litrus lieli gāzes baloni, bet šoreiz sprādzis 40 litrus liels balons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!