Specializētā vairāku nozaru prokuratūra šonedēļ ierosinājusi krimināllietu par Speciālo uzdevumu vienības (SUV) komandējošā sastāva nolaidīgu dienesta pienākumu pildīšanu. Specializētās vairāku nozaru prokuratūras virsprokurora vietnieks Aivars Ģēģeris teica, ka šīs krimināllietas ietvaros tiks skatīts jautājums par komandējošā sastāva nolaidību, pieļaujot ārpusreglamenta attiecības SUV.
Prokuratūra lēmumu par krimināllietas ierosināšanu pieņēmusi pēc iepazīšanās ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) veiktās dienesta izmeklēšanas rezultātiem. Krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 342.panta par dienesta pienākumu nepildīšanu, kā arī par nolaidīgu to pildīšanu, ja to izdarījis priekšnieks un ja tā rezultātā radīts būtisks kaitējums. Pēc šī panta par vainīgu atzītu personu tiesa var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem. Krimināllieta nosūtīta izziņas veikšanai Militārajai policijai.

Pabeidzot dienesta izmeklēšanu par ārpusreglamenta attiecībām SUV, tika ieteikts sodīt vēl četras militārpersonas - SUV štāba priekšnieku, SUV štāba un apgādes rotas komandieri, SUV štāba un apgādes rotas apsardzes vadu komandierus. Dienesta izmeklēšanas laikā secināts, ka SUV obligātā militārā dienesta karavīra Vladimira Gromova nāves cēloņi ir neapmierinoša dienesta organizācija, iekšējā kārtība un militārā disciplīna SUV štāba un apgādes rotā un arī vienībā kopumā.

Kā ziņots, jau iepriekš no dienesta NBS tika atbrīvots SUV komandieris Harijs Arnicāns. Arnicānam jau pagājušā gada nogalē tika izteikts brīdinājums par neatbilstību ieņemamajam amatam, bet vēl pirms tam viņam bijuši arī divi rājieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!