Foto: DELFI
Valsts policijas izmeklētāji turpina pārbaudīt ikvienu informācijas "drupatu" Imantas pedofila meklēšanā, taču iedzīvotājos manāms atslābums – zvani no cilvēkiem pēdējā laikā tiekot saņemti arvien retāk, bet skrejlapas Imantā manāmas vien pie dažām ēkām, portālu "Delfi" informē Valsts policijā. Tikmēr meklētais atkal uzdarbojas un, iespējams, ar varu no autobusa mēģinājis izvilkt meiteni, pirmdien ziņo LTV ziņu raidījums.

Policija pastiprinājusi patruļas Imantā, jo pagājušajā nedēļā tur noticis kārtējais uzbrukums skolniecei. Kāds vīrietis, kura pazīmes daudz neatšķiroties no meklētā vīrieša, ar varu no autobusa centies izraut desmit gadus vecu meiteni, ziņo raidījums.

Meitene pretojās, tomēr neviens no pasažieriem viņai nepalīdzēja un tas visvairāk pārsteidzis likumsargus, atzina Rīgas rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs. Vienīgā, kas reaģējusi uz vīrieša mēģinājumiem izraut no transporta meiteni, bijusi kāda sieviete, kura iesaistījās, un vīrietis meiteni palaidis un pats aizmucis.

Pārpildītā autobusā mazai meitenei uzmācas pieaudzis vīrietis, rauj aiz rokas, meitene pretojas un saka, ka tā nav viņas pietura, bet neviens nereaģē, sašutis ir policijas priekšnieks. "Vesels autobuss palika vienaldzīgs pret to, kas notiek ar mazu meiteni," rezumē Sozinovs.

Uzbrucēja meklēšanā norīkoti 20 policisti, bet viss pagaidām esot bez rezultātiem, tāpēc policija aicina atsaukties ikvienu, kas pagājušajā nedēļā brauca šajā liktenīgajā autobusa reisā.

Likumsargi atgādina, ka par ļaundari nedrīkst aizmirst un aicina iedzīvotājus neatslābt. Līdz šim Imantas pedofila lietā pārbaudīti vairāk nekā 600 vīrieši, tomēr pagaidām likumpārkāpēju notvert nav izdevies.

Vienlaikus policija gatavojas jaunam meklēšanas pasākumu "vilnim". Tādi noziedznieki kā Imantas pedofils visērtāk jūtoties laikā, kad iedzīvotāji par viņiem nedomā, skaidro policija. Par to liecinot arī salīdzinoši ilgie starplaiki starp vīrieša iepriekš pastrādātajiem uzbrukumiem.

Tāpēc Valsts policija atkārtoti vēršas pie iedzīvotājiem, lūdzot palīdzību skrejlapu izplatīšanā, kā arī aicinot ar savām atvasēm vēlreiz pārrunāt drošības jautājumus.

Ikviens, kas pamana aprakstam atbilstošu vai ar savu uzvedību aizdomas raisošu vīrieti, aicināts zvanīt 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!