Foto: DELFI
No 2014.gadā Valsts policijas lietvedībā sāktajām lietām uz šo gadu likumsargi ir atstājuši tā dēvētā Imantas pedofila meklēšanu, piektdien sanāksmē par Valsts policijas pērnā gada darba rezultātiem sacīja Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Grišins norādīja, ka Valsts policija ir ieguldījusi apjomīgu darbu noziedznieka meklēšanā, taču "patlaban nevar pateikt, ka ieguldītais darbs ir rezultējies ar panākumiem." Līdz ar to Imantas pedofila meklēšana tiek turpināta arī šogad.

Jau ziņots, ka, meklējot Imantas pedofilu, policija jau pārbaudījusi vairāk nekā 660 personu. Policija izstrādājusi tā dēvētā Imantas pedofila fotorobotu, kas izplatīts vairākos Rīgas mikrorajonos, tostarp Imantā.

Jau vēstīts, ka likumsargi kopš pagājušā gada pavasara meklē jaunu vīrieti, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri. Pirmais noziegums bija izdarīts 2014.gada 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Visus trīs noziegumus vienoja tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos.

Savukārt pērnā gada oktobra vidū Zasulauka rajonā tika seksuāli izmantota 13 gadu veca meitene. Ņemot vērā veidu, kādā tika pastrādāts noziegums, un upura izvēli, policija uzskatīja, ka noziegumu pastrādājis jau iepriekš meklētais Imantas pedofils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!