Pagājušās nedēļas nogalē Īrijā nogalinātā 28 gadus vecā Latvijas pilsone, iespējams, bija vīra atriebības upuris, otrdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
28 gadus vecā Baiba Saulīte tika noslepkavota 19.novembra naktī, un bez mātes palikuši divi mazi bērni.

"Neatkarīgā" vēsta, ka pašlaik ir vairākas versijas par sievietes slepkavību. Sievietes draugi un paziņas uzskatot, ka notikušais varētu būt saistīts ar sievietes vīra libāniešu izcelsmes Īrijas iedzīvotāja Hasana atriebību.

Bojāgājušās vīrs 2004.gada beigās nonācis konfliktā ar likumu, kad, paņēmis bērnus uz atvēlētajām trim dienām, viņš bez mātes ziņas tos aizvedis uz Libānu, atsaucoties uz portālu "Irish Time" raksta "Neatkarīgā". Patlaban vīrietis izcieš cietumsodu, vēsta laikraksts.

Pašlaik policija pārbauda trīs slepkavības versijas: laupīšanu, iespējamo reketa bandas uzbrukumu un versiju par vīra atriebību. Tiek nopratināti liecinieki, bet aizdomās turamo pagaidām vēl nav. Sīkāku informāciju policija nesniedz.

"Neatkarīgā" sazinājusies ar sievietes draugiem Latvijā. Vaicāti par iespējamo slepkavības iemeslu, daži draugi netieši norādījuši, ka tas varētu būt saistīts ar Baibas un viņas vīra konfliktu.

"Baibas vīrs tika apcietināts par viņas bērnu zādzību. Man liekas, ka viss ir ar to saistīts. Negribas neko stāstīt, jo neko precīzi par to nezinu, negribas vēl pateikt kaut ko nepareizu, jo īsti neko nezinu," komentēja sievietes draudzene Eva Miķelsone.

"Neatkarīgajai" aptaujājot Īrijā dzīvojošos tautiešus, galvenokārt dominē versija, ka slepkavība ir saistīta ar sievietes vīru. "Pēc man zināmās informācijas, viņai bija nopietnas nesaskaņas ar vīru, kas šobrīd atrodas apcietinājumā. Tagad arī klīst informācija, ka viņš esot nodarbojies ar mašīnu zādzību," laikrakstam stāstījis Svordā dzīvojošais Roberts Karlans.

Savukārt laikraksts "Diena" vēsta, ka sieviete bija nolēmusi iesniegt tiesā prasību par laulības šķiršanu. Sievietes tuvs paziņa laikrakstam atzinis, ka, pēdējo reizi satiekot Baibu, viņa nedaudz bažījusies par gaidāmo laulības šķiršanas prāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!