Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābējiem ir izdevies izglābt arī ceturto strādnieku, kurš cieta, sabrūkot namam Vaļņu ielā 3.
VUGD operatīvās reaģēšanas brigādes komandieris Kristaps Eklons žurnālistiem pastāstīja, ka glābšanas darbu apgrūtinājis apstāklis, ka cietušajam vīrietim gruvešos bijusi iespiesta galva. Glābēji viņu atbrīvojuši, izmantojot rokas zāģus, motorzāģus un hidrauliskos spilvenus.

Eklons izteicās, ka pēdējie divi cietušie, kuri tika atbrīvoti no ēkas gruvešiem, ir dzimuši "laimes krekliņā", jo negadījumā viņi varēja iet bojā.

Kā pastāstīja Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības Operatīvās daļas vadītāja Vija Grigale, divi cietušie nogādāti Rīgas 1.slimnīcā, bet viens nopietnas traumas guvis nebija, tāpēc pēc apskates palaists mājās.

Rīgas 1.slimnīcā pastāstīja, ka abi cietušie ir ievietoti slimnīcas Reanimācijas nodaļā. Viņu veselības stāvoklis vērtējams kā smags. Patlaban notiek cietušo veselības stāvokļa izmeklēšana un sīkāka informācija par gūtajām traumām netiek sniegta.

Kā ziņots, piektdien Vecrīgā, Vaļņu ielā 3, daļēji sabruka piecstāvu ēka. Veicot būvdarbus, neizturēja pagaidu konstrukcijas ēkas 5.stāvā. Tās nogruva līdz pagrabstāvam, kur tika iesprostoti četri cilvēki. Nams pieder Jevgeņija Gomberga uzņēmumam "Teikas nami".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!