Foto: DELFI

Valsts policija iekšējā izmeklēšanā vērtēs policijas darbinieku atbildību saistībā ar divu jauniešu izbēgšanu no Ogres izolatora ceturtdien, 23. jūlijā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Kā norāda policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, likumsargi nav ievērojuši visas instrukcijas un tas radījis iespēju abiem aizturētajiem jauniešiem izbēgt.

Policija līdz šim noskaidrojusi, ka viens tās darbinieks nav rīkojies atbilstoši iekšējām instrukcijām. Sadovkis norāda, ka citādi bēgšana nebūtu bijusi iespējama. Visus bēgšanas apstākļus, kā arī izolatora novērošanas kameru ierakstus policija vērtēs iekšējā izmeklēšanā.

Kā norāda policija, patlaban no amata pienākumu pildīšanas atstādināti četri policisti – Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes operatīvā dežurante, Ogres iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks un divi Ogres iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektori, tostarp inspektors pret kuru tika veikts uzbrukums.

Jau ziņots, ka ceturtdien ap pulksten 20:20 pēc uzbrukuma policistam no Ogres izolatora izbēguši divi 18 gadus veci jaunieši. Abi jaunieši pašlaik ir notverti un pret viņiem sākts kriminālprocess.

Abi jaunieši izolatorā atradušies, jo viņiem par iepriekš izdarītām zādzībām ticis piemērots cietumsods.

Uzbrukums noticis brīdī, kad policijas darbinieks uzkopis izolatoru. Jaunieši policistam nodarījuši miesas bojājumus un pametuši izolatora telpas.

Uzreiz pēc bēgšanas Ogrē policija mobilizējusi savus spēkus un noslēgusi pilsētu, lai jaunieši nevarētu no tās izbraukt. Ap to pašu laiku viens no Ogres iecirkņa kriminālpolicijas darbiniekiem, pastaigājoties pa pilsētu, jauniešus pamanījis uz ielas. Vienu no abiem aizbēgušajiem jauniešiem policistam izdevies notvert.

Otra jaunieša meklēšana turpinājusies visu nakti, bet viņu izdevies aizturēt vien piektdienas rītā. Jaunietis bija slēpies kādā dzīvoklī Ogrē, norāda policija.

Pret abiem jauniešiem policija sākusi kriminālprocesu par bēgšanu grupā no īslaicīgās aizturēšanas vietas, ja tā saistīta ar vardarbību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts cietumsods līdz pat pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!