Kāds 20 gadus jauns vīrietis Rīgas centrā ar automašīnu "Hummer" iebuktēja divas citas automašīnas, izlauza kādas mājas pagalma vārtiņus un pēc visa notikušā mēģināja mukt no policijas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Edgars Dudko.

21.augustā policisti, kuru par stāvēšanu Dzirnavu ielā neatļautā vietā rakstīja protokolu kādam autovadītājam, pamanīja automašīnu "Hummer", kuras vadītājs, strauji braucot atpakaļgaitā, iebuktēja divas automašīnas.

Braucot pa Dzirnavu ielu, spēkrata vadītājs krustojumā griezās pa labi un tajā brīdī pamanīja policijas auto, kas viņam sekoja. Lai izvairītos no soda, "Hummer" vadītājs nolēma bēgt caur kādas mājas pagalmu. Ar trešo reizi vīrietim izdevās izgāzt sētas vārtus, puisis "Hummer" iestūrēja pagalmā. Pēc tām vīrietis izkāpa no spēkrata un aizmuka.

2003.gada izlaiduma "Hummer" policisti nogādāja Iekšlietu ministrijas stāvlaukumā. Nākamajā dienā, 22.augustā, pieteicās spēkrata īpašnieks.

Skaidrojot lietas apstākļus, policistiem izdevās uzzināt, ka auto īpašnieks mašīnu aizdevis kādam paziņam, savukārt tas – citam savam draugam, kurš kādam savam paziņam palūdzis sevi aizvest uz kādu vietu. Tāpēc, vadoties pēc automašīnas "ceļošanas ķēdes, policisti secināja, ka spēkratu liktenīgajā naktī vadījis 1989.gadā dzimis vīrietis, kuram pat nav autovadītāja apliecības un viņš jau iepriekš sodīts.

Automašīnai "Hummer" iepriekš reģistrēti arī vairāki pārkāpumi, kā arī tā īpašnieks nav samaksājis 500 latu sodu.

Par notikušo sākta administratīvā lietvedība par divu ceļu satiksmes negadījumu izraisīšanu, par bēgšanu no policijas un braukšanu bez autovadītāja apliecības. Jaunietim par pārkāpumiem varētu piemērot naudas sods 500 latu apmērā un arests no desmit līdz 15 diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!