Foto: PantherMedia/Scanpix
Viens no Jelgavas novadā esošajā "pansionātā" gūstā turētajiem sirmgalvjiem ilgu laiku ticis nežēlīgi sists, otrdien vēstī LNT raidījums "Degpunktā".

Raidījuma sastaptais pensionārs atzinis, ka no ļaundaru rīcības pamatīgi cietis. Piemēram, vēl nesen viņš dabūjis ar ķebli pa galvu. Vaicāts, vai policijas izplatītā informācija, ka cilvēki šajās mājās turēti nebrīvē pret pašu gribu ir patiesa, vīrietis atbild lakoniski: "Skaidrs, ka bija taisnība. Simtprocentīgi". Arī cietušā vīra sastaptais mazdēls raidījumam apgalvo, ka izspiešanas upuru esot ļoti daudz.

Savukārt uz jautājumu, vai viņam, tur atrodoties, nav bijusi iespēja "aizlaisties", sirmgalvis vien retoriski noprasa: ""Kur es laidīšos? Kur es laidīšos?" Iemesli, kāpēc iespējamie vainīgie tā rīkojušies pret viņu un citiem mājā dzīvojošajiem, pensionāram neesot zināmi.

Iepriekš Jelgavas novada pašvaldība portālu "Delfi" informēja, ka sociālā dienesta redzeslokā jau kopš 2012. gada bija nonācis bezsaimnieka privātīpašums Līvbērzes pagastā. Sociālie darbinieki devušies vizītēs, taču neviens no sastaptajiem iemītniekiem nekad nav sūdzējies par dzīves apstākļiem un policijas sniegtā informācija neesot patiesa.

Sociālajam dienestam gan neesot informācijas par otru Valsts policijas (VP) pieminēto "pansionātu". VP pirmdien paziņoja, ka sirmgalvju turēšanai bijušas izveidotas divas vietas, ko paši to izveidotāji – noziedzīgā grupējuma pārstāvji, saukuši par "pansionātiem". Pašvaldībā portālam "Delfi" atkārtoti uzsvēra, ka konkrētajā īpašumā Līvbērzes pagastā tā ir apzinājusi situāciju, zinājusi, ka tajā mitinās personas, taču "komentārs nav jātulko tā, ka pašvaldība ir zinājusi par noziedzīgo grupējumu ļaundarībām".

Raidījumam sociālā dienesta darbiniece norāda, ka sūdzības par vardarbību un varmācību pēdējos trīs gados par šīs vietas un personu darbību nav saņemtas. Saimniecībā dzīvojošās personas sociālie darbiniekiem esot apsekojuši četras reizes gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!