Foto: DELFI
Likumsargi Jūrmalā, Majoros, aizturējuši jauniešus, kuri aplaupījuši atpūtnieku, sadedzinājuši viņa somu un spēļu zālē nospēlējuši nolaupīto naudu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Naktī uz piektdienu Jūrmalā, Jomas ielā, pie kādas āra kafejnīcas galdiņa sēdējis jauns vīrietis ar meiteni. Ap pulksten 3.00 viņiem garām braukuši divi jaunieši ar velosipēdiem un sākuši aizvainojoši izteikties par jauno sievieti, kura sēdējusi pie galdiņa. Vīrietis sācis viņu aizstāvēt, tāpēc sācis ar jauniešiem sarunu.

Nepazīstamie jaunieši kļuvuši agresīvi, sākuši vīrieti sist un atņēmuši viņam somu, kurā atradies mobilais telefons, maks ar gandrīz 100 eiro un citas personīgās mantas. Pēc laupīšanas jaunie vīrieši uzlēkuši uz velosipēdiem un devušies Dubultu virzienā.

Cietušais par notikušo paziņojis policijai, un notikuma vietā ieradušies Rīgas Jūrmalas iecirkņa patruļpolicisti. Likumsargi kopā ar cietušo policijas automašīnā devušies Dubultu virzienā meklēt iespējamos likumpārkāpējus.

Pie Dubultu spēļu zāles cietušais pamanījis velosipēdus, ar kuriem ļaundari bija pārvietojušies. Policisti iespējamos ļaundarus aizturējuši brīdī, kad viņi spēlējuši azartspēles.

Personu pārbaudē likumsargi atraduši cietušā mobilo telefonu un maku. Daļu naudas ļaundari jau bija paspējuši nospēlēt. Uz policijas jautājumu par to, kur atrodas nolaupītā soma, puiši atbildējuši, ka nozieguma slēpšanas nolūkos aizdedzinājuši to Dubultos pie jūras. Policija informē, ka viņu apgalvojumi bijuši patiesi, jo policisti pie jūras atraduši daļēji sadegušu somu.

Abi aizturētie ir dzimuši 1997. gadā un iepriekš policijas redzeslokā nav nonākuši. Nozieguma brīdī jaunieši atradušies nelielā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!