Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis par kukuļošanu prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētāju un kādu uzņēmēju, informēja KNAB.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša apstiprināja, ka lūgts sākt kriminālvajāšanu pret AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētāju un viņam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada oktobrī "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs uz laiku atstādināts no amata. Tas darīts atbilstoši KNAB piemērotajam drošības līdzeklim. Jau toreiz Abramovs paziņoja, ka plāno turpināt darbu "Rīgas Centrāltirgū", pildot tās funkcijas, kuras piemērotais drošības līdzeklis viņam neliedz pildīt.

Lieta tika sākta 2015. gadā, un izmeklēšanā noskaidrots, ka Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs pieņēma no uzņēmēja kukuli - tiesības izmantot uz uzņēmuma vārda izdotu degvielas karti, kuru lietojot, valsts amatpersona guva prettiesisku labumu.

Kukulis tika nodots valsts amatpersonai par pretlikumīgu darbību veikšanu juridiskās personas interesēs, tostarp par tādu tehnisko specifikāciju sagatavošanu, kā rezultātā uzņēmums uzvarēja publiskajā iepirkumā.

Pierādījumi liecina, ka kukulis dots no uzņēmuma līdzekļiem, kā arī uzņēmuma grāmatvedības dokumentos tika norādītas nepatiesas ziņas, lai slēptu izdarīto noziedzīgo nodarījumu.

Ņemot vērā, ka kukuļdošana, iespējams, izdarīta juridiskās personas interesēs, šī kriminālprocesa gaitā tika sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Izmeklēšanā arī konstatēts, ka Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs izpauda pirmstiesas kriminālprocesā iegūtās ziņas, kā arī bez attiecīgas speciālas atļaujas uzglabāja šaujamieroču munīciju.

KNAB izmeklētājs rosina sākt kriminālvajāšanu pret valsts amatpersonu par kukuļņemšanu, par pirmstiesas kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu un par šaujamieroča munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Savukārt pret uzņēmēju lūgts sākt kriminālvajāšanu par kukuļdošanu un grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

Lieta nodota apsūdzības uzrādīšanai Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!