Foto: LETA

No Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētāja amata atstādinātais Anatolijs Abramovs pašvaldībā varētu darboties, pabeidzot pašreiz jau iesāktos nozīmīgos projektus, sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs un Centrāltirgus kapitāldaļu turētājs Nils Ušakovs (S).

Abramovs ar Ušakovu kopš atstādināšanas neesot ticies, lai pārrunātu viņa turpmākos darba pienākumus, sacīja Ušakovs. Kad šī tikšanās varētu notikt, Rīgas mērs nevarēja precizēt.

"Vēl neesam runājuši, bet ir daži svarīgi projekti ar viņa iesaisti, kas pašlaik tiek īstenoti. Piemēram, kanālmalas sakārtošana, kur atrodas paviljoni, skatoties no Autoostas puses. Pašreiz tā izskatās briesmīgi. Šis projekts jāpabeidz, lai nepazaudētu Eiropas Savienības finansējumu," pauda Ušakovs.

Kā ziņots, Abramovam pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieprasījuma ir noteikts ierobežojums uz laiku ieņemt Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja amatu, slēgt līgumus un lemt par finanšu jautājumiem, taču viņš varēs veikt tos amata pienākumus, kas šos ierobežojumus nepārkāpj, un saņemt par to atalgojumu, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Ušakovs.

" Abramovs varēs ieņemt amatu, kas šos ierobežojumus nepārkāpj, tajā skaitā par to saņemt atalgojumu," skaidroja Ušakovs. Pašreiz gan Abramovs ir atvaļinājumā, un par konkrētiem amata pienākumiem tiks lemts pēc viņa atgriešanās no atvaļinājuma, sacīja Rīgas mērs.

Kā ziņots, Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Abramovs 23.oktobrī atstādināts no amata.

Jau ziņots, ka Rīgas domē saņemta KNAB vēstule, kurā pieprasīts no amata atstādināt Abramovu . KNAB preses pārstāve Laura Dūša norādīja, ka kriminālprocesā, kurā tiek izmeklēti Krimināllikuma 320.panta pirmajā daļā - par kukuļa pieņemšanu, izmantojot dienesta stāvokli, - un 323.panta pirmajā daļā - par kukuļdošanu - paredzētie iespējami izdarītie noziedzīgie nodarījumi, Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājam ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp noteiktas nodarbošanās aizliegums.

KNAB vasarā veica kratīšanu Rīgas Centrāltirgū. Atsaucoties uz avotiem Rīgas domē, 7.jūlijā Latvijas Televīzija (LTV) vēstīja, ka korupcijas apkarotājiem ir aizdomas, ka tirgus darbinieki vēlreiz pārdevuši jau iepriekš pārdotas citu tirgotāju vietas brīdī, kad šis tirgotājs beidzis tirgošanos un devies prom. Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, kratīšana veikta arī Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja Abramova darba kabinetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!