Foto: DELFI

Trešdien Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informē par pusgada darbības rezultātiem. Portāls "Delfi" piedāvā teksta tiešraidi no šī pasākuma.

Jau ziņots, ka viena no vērienīgākajām lietām ir tā sauktā Magoņa krimināllieta, kuras materiālus KNAB nosūtījis Ģenerālprokuratūrai, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) bijušo valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par aptuveni 500 000 eiro kukuļa pieņemšanu.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrojis, ka valsts amatpersona pieņēmusi kukuli no privātpersonas saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" (LDz RSS) iepirkumu.

Tāpat birojs saistībā ar pieļautu interešu konfliktu piespriedis 200 eiro lielu sodu bijušajam Saeimas deputātam un veselības ministram Guntim Belēvičam. Izskatot administratīvā pārkāpuma lietas materiālus par Belēviču, KNAB konstatēja, ka viņš nav ievērojis likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 10.panta pirmajā daļā noteiktos komercdarbības ierobežojumus.

Vēl KNAB pabeidzis iepriekš steidzamības kārtībā sākto pārbaudi saistībā ar bijušā veselības ministra Gunta Belēviča rīcību, apejot rindu un ārpus kārtas saņemot pakalpojumus Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas Onkoloģijas centrā. LNT raidījumā "900 sekundes" teica KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks sacīja, ka ir "sākts kriminālprocess attiecībā uz faktiem, kas skar bijušo veselības ministru", jo pārbaudē KNAB konstatējis, ka ir noticis noziedzīgs nodarījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!