Foto: DELFI
Šogad maijā uzsāktajā kriminālprocesā par lācenes Mades atkārtotu izbēgšanu no voljēra un nošaušanu pagaidām nekādu jaunumu nav, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbiniece Dace Jukāma.

"Izmeklēšana turpinās, bet tas nebūs tik ātri. Izmeklēšana ilgs vēl mēnešiem," skaidroja Jukāma.

Jau ziņots, ka 22. aprīlī Policijas Cēsu iecirknī reģistrēts pārbaudes materiāls par lācenes Mades izbēgšanu no voljēra, bet 8. maijā policijā saņemts iesniegums, kurā minēti vairāki apstākļi, kas norāda uz iespējamām noziedzīga nodarījuma pazīmēm saistībā ar lācenes Mades nošaušanu.

Saņemtais iesniegums pievienots sākotnējam pārbaudes materiālam, un 9. maijā policija nolēma sākt kriminālprocesu par "noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā". Izmeklēšanas laikā likumsargi izvērtēs Līgatnes dabas taku atbildīgo amatpersonu iespējamo nolaidību, pildot darba pienākumus, ja ar to radīts būtisks kaitējums.

Lācene Made šī gada 22.aprīlī jau otro reizi gada laikā, izrokoties pa apakšu, izbēga no aploka. Madi atrada 24.aprīļa pēcpusdienā kādas privātmājas pagalmā un mēģināja pielabināt ar ēdienu, taču neveiksmīgi, un lācene devās atpakaļ mežā. Tā kā lāceni nav bijis iespējams arī iemidzināt, savukārt viņas izturēšanās liecinājusi par nervozitāti, Līgatnes novada iedzīvotāju drošības dēļ tika pieņemts lēmums lāceni nošaut.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!