Foto: Valsts policija

Policija sestdien turpina meklēt Ralfu Tokaho, kuru tur aizdomās kāda autoservisa aplaupīšanā Rēzeknē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā. Likumsargi lēš, ka no ieroča vīrietis ir atbrīvojies un devies Krievijas robežas virzienā.

Rēzeknes novadā, pie Sondoriem portāls "Delfi" piektdienas, 23.augusta, vakarā novēroja vairākus policistus, kuri apturēja automašīnas, bruņojušies ar automātiem. Likumsargi bremzēja abos virzienos braucošos auto un aplūkoja tur braucošos, tiesa, dokumentus uzrādīt nevienam nelūdza.

Sestdienas rītā likumsargi sīkāk izstāsta piektdienas dramatisko notikumu gaitu. Piektdien, ap pulksten 14 meklētais noziedznieks iegāja kādā autoservisā Rēzeknē, kur, piedraudot ar apgriezu medību bisi, sasēja servisa darbinieku un nolaupīja automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk šo automašīnu pilsētā, būtiski pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja policisti. Autovadītājs nepaklausīja policistu aicinājumam apstāties un muka, bet, netika galā ar automašīnas vadību, avarēja. Avārijas vietā noziedznieks, izmantojot situāciju un piedraudot ar ieroci, nolaupīja policijas automašīnu un turpināja bēgt jau ar trafareto automašīnu.

Policisti sašāva policijas automašīnai riepas un aizmugurējo stiklu, bet noziedznieks aizbēga. Tas notika ārpus pilsētas uz autoceļa Rēzekne – Gulbene, bet noziedznieks iebēga mežā. Tobrīd pie viņa vairs ieroča vai tam līdzīga priekšmeta nebija, tādēļ tiek pieļauts, ka pa ceļam bēglis no ieroča ir atbrīvojies. Tika izsludināta viņa meklēšana un piesaistīti papildspēki.

Rēzeknes pusē piektdien intensīvi meklētais bruņotais laupītājs Tokaho, vēl joprojām bēguļo. Operācija "Slazdi", kas paredzēja plašus meklēšanas pasākumus un pastiprinātu autotransporta kontroli uz ceļiem, sestdienas rītā ir apturēta un noziedznieka meklēšana notiek, izmantojot operatīvās metodes. No liecībām izriet, ka noziedznieks, visticamāk, bēgot jau atbrīvojies no ieroča un, iespējams, devies Krievijas robežas virzienā, vēsta policijā.

Visu piektdienas, 23.augusta vakaru un nakti uz sestdienu Rēzeknes pusē policija veica plašu meklēšanas operāciju, piesaistot arī Valsts robežsardzes darbiniekus, Robežsardzes helikopteri, dienesta suņus.

Tokaho iepriekš ir vairāk kārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvots šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcieta 6,5 gadus ieslodzījuma.

Rūpīgi analizējot viņa psiholoģisko portretu un ierasto noziegumu izdarīšanas rokrakstu, policija secina, ka viņš ir vienpatis, laupīšanas pastrādājis viens, piedraudot ar vardarbību, bet līdz šim to nekad nav pielietojis. Iepriekš, draudiem viņš izmantojis nazi, nevis šaujamieroci. Arī tas, ka piektdien bēgšanas laikā, bēglis neizmantoja ieroci, var liecināt, ka arī šoreiz psiholoģiski viņš varētu nepārkāpt robežu un nekļūt vardarbīgs. Visticamāk, viņš no ieroča jau ir atbrīvojies, spriež policija.

Valsts policija turpina Ralfa Tokaho intensīvu meklēšanu, bet no aktīvās, publiski redzamās fāzes, meklēšanas operācija tiek turpināta operatīvām metodēm.
Ja iedzīvotājiem ir kāda informācija, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā, vērsties policijā zvanot pa tālruņiem 110, 112 vai 64 603 500.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!