Foto: Shutterstock
Sestdien, 24. septembrī, Valsts policijas darbinieki apsekojuši dažādas tirdzniecības vietas Liepājas rajonā un konstatējuši, ka astoņi tirgotāji pārdevuši alkoholu nepilngadīgajiem, portālu "Delfi" informēja policijā.

Liepājas iecirknis rīkojis profilaktisko reidu ar mērķi pārbaudīt, vai tirdzniecības vietās nepilngadīgajām personām pārdod alkoholiskos un enerģijas dzērienus. Sestdien kopumā pārbaudītas 30 tirdzniecības vietas Liepājā un apkārtējos novados, no kurām astoņās konstatēti pārkāpumi.

Viens no pārkāpumiem konstatēts Aizputē, viens Nīcā, trīs Grobiņā un trīs – Liepājā.

Tirdzniecības vietas izvēlētas arī pēc iedzīvotāju sniegtās informācijas par viņiem zināmām vietām, kur nepilngadīgajām personām pārdoti alkoholiskie un enerģijas dzērieni.

Ņemot vērā to, ka atklāti pārkāpumi, Valsts policija turpinās rīkot šādus reidus un aicina iedzīvotājus arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Policija atgādina, ka pārdevējiem un veikala vadītājiem ir tiesības pieprasīt pircējam uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par viņa vecumu. Savukārt personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis.

Likumsargi aicina pārdevējus būt godprātīgiem un arī šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!