Foto: LETA
Bijusī Latvijas Māsu asociācijas vadītāja Jolanta Zālīte noslīkusi, liecina Valsts policijas saņemtie ekspertīžu rezultāti.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā, ekspertīzēs noskaidrots, ka nekas neliecina par vardarbīgas nāves pazīmēm. Nekonstatējot vardarbīgu nāvi, policija izbeigusi iepriekš sākto kriminālprocesu.

Jau ziņots, ka 1964.gadā dzimusī Zālīte pēdējo reizi bija redzēta 3.februārī ap plkst.20 Rīgā, Brīvības ielā, sabiedriskā transporta pieturas "Matīsa iela" apvidū. Viņa devās no darba uz savu dzīvesvietu Rīgā, Vaidavas ielā.

Aprīļa vidū Valsts policija Rīgā atrada Zālītes līķi. Sieviete atrasta Daugavas krastā Sarkandaugavā, Uriekstes ielas apkaimē.

Policijai jau iepriekš nebija aizdomas, ka pret sievieti būtu pastrādāts noziegums, taču noteica ekspertīzes.

Atsaucoties uz tās rīcībā nonākušo neoficiālo informāciju, laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" iepriekš vēstīja, ka Māsu asociācijas kontos pēc tās prezidentes Jolantas Zālītes bezvēsts pazušanas atklājies naudas iztrūkums. Par visām asociācijas finansēm vienpersoniski bijusi atbildīga pazudusī Zālīte, rakstīja "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Marta vidū laikraksts vēstīja, ka "asociācijā nav bijis viss kārtībā ar finansēm, proti, ieņēmumi neskarīt ar izdevumiem, nav apliecinājumu izdevumiem, piemēram, čeku pakalpojumiem, par ko grāmatvedība it kā brīdinājusi Zālīti". Kā liecināja laikraksta rīcībā esošā informācija, Zālīte grāmatvedībai atbildējusi, ka apliecinājumi naudas izlietojumam tikšot sakārtoti, un nauda nekur neesot pazudusi. Runa esot par vairākiem tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!