Foto: stock.xchng
Valmierā praktizējošam ģimenes ārstam Jurim Jakovinam iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros policija piemērojusi drošības līdzekli - noteiktas nodarbošanās aizliegumu, informēja Vidzemes reģiona policijas pārvaldē.

Jau ziņots, ka pagājušā gada oktobrī pret ārstu tika sākta izmeklēšana pēc Krimināllikuma 250.panta - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegšanu.

Kā informēja pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure, policija saņēmusi ziņas, ka vakar pie ģimenes ārsta prakses Stacijas ielā pulcējās 15 līdz 20 cilvēki, kuri vāca parakstus ārsta aizstāvībai.

Policijas pārstāve informēja, ka ārstam kriminālprocesa ietvaros piemērotais drošības līdzeklis nenozīmē, ka ārsta praksei jābūt slēgtai. Ārsta prakses vieta varot būt atvērta, un tajā varot strādāt medmāsa.

Kā pastāstīja Ungure, izmeklēšana šajā lietā turpinās un Jakovins pašlaik ir vienīgais aizdomās turamais, taču citu informāciju policija izmeklēšanas interesēs neatklāj.

2010.gada oktobrī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojā sākts kriminālprocess pret kādu ģimenes ārstu Valmierā, kuru policija tur aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegšanu, informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Ārsts nelikumīgus medikamentus, kas satur narkotiskās vai psihotropās vielas, izrakstījis mantkārīgā nolūkā vai citas personiskas ieinteresētības dēļ.

Kriminālprocesā veikta saņemtās informācijas pārbaude un iegūti pierādījumi, ka ārsts pacientiem pret samaksu izrakstījis receptes psihotropo vai narkotisko vielu iegādei bez medicīniskas nepieciešamības.

Kriminālpolicijas darbinieki pārbauda informāciju par vairākiem gadījumiem, kad ārsts nelikumīgi izrakstījis receptes zālēm, kuras nav tikušas lietotas ārstnieciskā nolūkā. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Izmeklēšana sākta pēc Krimināllikuma 250.panta - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegšanu. Krimināllikums paredz, ka par šo noziedzīgo nodarījumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku no viena līdz pieciem gadiem, atņemot tiesības uz zināmu nodarbošanos uz laiku līdz pieciem gadiem.

Vīrietim sākotnēji bija piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, un viņš turpināja ārsta praksi.

Jakovins iepriekš atzina, ka policijas pārbaude viņa darba vietā ir bijusi. Jakovins pastāstīja, ka viņa un policijas viedoklis šajā lietā atšķiras. Viņaprāt, policijas aizdomām nav pamata.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide iepriekš norādīja, ka šādā gadījumā, ja ārsts patiesi izrādās vainīgs, jāsaņem sods. Tiesai arī jāvērtē, vai šis cilvēks tālāk var vai nevar darboties kā ārsts, sacīja Veide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!