Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas svētdienas vakarā likumsargiem Rīgā nācies iejaukties ģimenes konfliktā, kas izcēlies pēc tam, kad kāda nepilngadīga meitene paziņojusi mātei, ka ir gaidībās, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Policisti notikuma vietā sastapuši kādu 16 gadus vecu meiteni, kura likumsargus ielaidusi dzīvoklī un pastāstījusi, ka viņai ar māti izcēlies pamatīgs strīds. Konflikts sācies, jo meitene mātei atklājusi, ka ir stāvoklī, uz ko māte reaģējusi ar kliegšanu un pavēli veikt abortu. Pēc brīža viņa metusies meitenei virsū, savukārt jauniete, lai aizstāvētos, paķērusi netālu esošo nazi, informē RPP.

Konfliktā iejaukusies vecmāmiņa, kura mēģinājusi abas nomierināt. Policistu ierašanās brīdī visi uzvedušies mierīgi, taču ik pa laikam uzvirmojuši savstarpēji pārmetumi. Māte paudusi neizpratni par notikušo un aicinājusi meitu pašai turpināt pieaugušo dzīvi, bet ne uz viņas rēķina.

Policisti secinājuši, ka abām personām paliekot dzīvoklī, strīds var pāraugt fiziskā vardarbībā, un sarunas laikā ar likumsargiem jaunā meitene izteikusi bažas par savu drošību, ja paliks dzīvoklī ar māti. Likumsargi meiteni nogādājuši krīzes centrā, kur viņa nodota speciālistu uzraudzībā.

RPP rīcībā ir informācija, ka meitene krīzes centrā saņēmusi gan psihologa, gan mediķu konsultācijas. Nākamajā dienā meitenei pakaļ ieradusies māte, un notikušais pārrunāts. Sarunas laikā viņas salabušas un kopīgi devušās mājup.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!