Nozieguma sastāva trūkuma dēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) izbeidzis kriminālprocesu Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) dārgā rokas pulksteņa lietā.

VID portālu "Delfi" informēja, ka lieta ir izbeigta, bet vēl ir jātiek skaidrībā vai Šlesers nav saucams pie administratīvās atbildības.

Jau vēstīts, ka tiesībsargājošās institūcijās bija uzsākts kriminālprocess saistībā ar Šlesera dārgā rokas pulksteņa nedeklarēšanu.

Žurnālists Lato Lapsa, pēc kura iesnieguma Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) tika sākta pārbaude tā dēvētajā Šlesera pulksteņa lietā, iepriekš pastāstīja, ka ir saņēmis Finanšu policijas pārvaldes (FPP) vēstuli, kurā teikts, ka 2.februārī ir sākts kriminālprocess par Šlesera iespējamo noziedzīgo nodarījumu, nenorādot deklarācijā par 2007.gadu darījumu lielā apmērā.

Tā dēvētā Šlesera "pulksteņa lieta" aizsākās 2009.gada 9.oktobrī, kad viņš uz Latvijas Televīzijas raidījumu "100.panta preses klubs" ieradās ar iespaidīgu rokaspulksteni, kuru žurnālists novērtēja kā "Breguet" markas zelta pulksteni ar turbijona mehānismu, kura vērtība ir vismaz 30 000 latu.

Šlesers televīzijas raidījumā pauda neizpratni par to, kāpēc gan šāds iegādes darījums viņam būtu jāuzrāda oficiālajā deklarācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!