Foto: Shutterstock

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) uzticības tālrunī 2014.gadā tika saņemtas 57 sūdzības par seksuālo vardarbību, bet pērn konstatēti jau 83 šādi gadījumi, konferencē "Vardarbība: kā labāk palīdzēt cietušajam bērnam" pauda VBTAI priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa.

Saistībā ar seksuālo vardarbību skolā 2014.gadā tika saņemti 12 zvani, bet 2015.gadā 24 zvani. 2014.gadā saņemti četri zvani par seksuālo vardarbību bērnu un pusaudžu starpā, bet 2015.gadā šādi gadījumi bijuši 14. Par seksuālo vardarbību ģimenē 2014.gadā uzticības tālrunī tika saņemts 41 zvans, bet 2015.gadā 45 zvani.

Riekstiņa norādīja, ka, visticamāk, seksuālās vardarbības sūdzību pieaugums saistāms ar pēdējos gados īstenotajām akcijām, aicinot cilvēkus nenoklusēt šīs problēmas.

Riekstiņa informēja, ka pēdējos gados palielinājusies aktivitāte, zvanot uz uzticības tālruni. Visvairāk zvana bērni vecumā no 12-15 gadiem. Visbiežāk bērni runā par situāciju ģimenē, bet vardarbības gadījumos tiek uzvērta fiziskā un emocionālā vardarbība ģimenē un skolā.

Ceturtdien notika VBTAI rīkotā konference "Vardarbība: kā labāk palīdzēt cietušajam bērnam". Konferencē tika runāts par aktuālākajām tendencēm un faktiem saistībā ar vardarbību pret bērniem un tajā piedalījās tiesu psiholoģijas eksperte Inga Lubāne, Tiesu psiholoģijas eksperte Dace Landmane, nodibinājuma "Centrs Dardedze" Konsultāciju daļas vadītāja Laila Balode un psiholoģe Līga Redliha un Raitis Eglītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!