Foto: Shutterstock

Uzņēmums "Latvijas Valsts meži" lauku iedzīvotājiem, kuriem nav meža īpašnieki un pie mājas neaug bērzi, atļāvis izvēlēties bērzu, noteiktā augstumā un dziļumā izveidojot urbumu sulām. Uz pilsētniekiem tas neattiecas, bet par nelegālu sulu tecināšanu privātpersonai var piemērot sodu no 70 līdz pat 700 eiro, sestdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Uzņēmumā raidījumam pastāstīts, ka "Latvijas Valsts meži" darbinieki jau atklājuši vienu vietu, kurā urbumi ir 22 bērzos. "Nebija atļaujas prasītas, tas ir nelegāli, tika šis cilvēks noķerts, kurš šo nelegālo rūpalu organizēja. Ļoti kaitīgi tas, ka tika tecināts melnos plastmasas atkritumu maisos, kas nav izmantojami ēdieniem, nedod, Dievs, ka šāda sula nonāk tirdzniecībā. Viņš tika noķerts un saņems sodu," stāstījis uzņēmuma preses pārstāvis Tomass Kotovičs.

Privātpersonām par nelegālu sulu tecināšanu piemērojams sods no 70 līdz 700 eiro. Vienlaikus sulu laikā ir atļauts komerciāli nodarboties ar sulu tecināšanu. "Latvijas Valsts meži" pārstāvis Kotovičs skaidrojis, ka mežsaimniecībā vai iecirkņos iedzīvotājiem ir jāpiesaka, cik bērzos grib urbt.

Uzņēmums nosaka cenrādi, aprēķina cenu un ierāda urbšanas vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!