Foto: morgueFile
Kāds vīrietis, kurš interneta pokera vietnē nospēlējis nepilnus 500 eiro no atrastas bankas kartes, sodīts ar teju pieciem gadiem cietumā, otrdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Viss sācies ar to, ka apsūdzētais vienā no Ventspils bankomātiem atradis kāda aizmāršīga cilvēka atstātu norēķinu karti. Viņš tiesā skaidroja, ka gribējis atrasto karti aiznest uz banku, taču sieva viņu tobrīd steidzinājusi iepirkties, un viņš tā arī aizmirsis par savā makā ielikto atradumu.

Aizejot uz mājām, vīrietis sācis uz naudas likmēm spēlēt pokeru interneta vietnē "PokerStars". Apsūdzētais apgalvo, ka azarta karstumā viņš nejauši no maka izņēmis svešo norēķinu karti, ievadījis kartes numuru un CVC kodu, lai pārskaitītu likmes naudu. Saskaņā ar prokurora teikto, pirmajā reizē apsūdzētais pārskaitījis 50 eiro, pēc dažām minūtēm 200 eiro un vēl pēc dažām – 229, kopumā no svešas personas kartes pārskaitot 479 eiro.

Pēc divām dienām ticis bloķēts vīrieša "PokerStars" konts, šo rīcību skaidrojot ar to, ka viņš spēlējis ar svešu karti, jo vietnes administrācijā ar sūdzību vērsies kartes īpašnieks.

Apsūdzētais apgalvo, ka tikai pēc saziņas ar "PokerStars" administrāciju viņš esot aptvēris savu kļūdu. Līdz tam viņam neesot bijis ne jausmas, ka spēlē izmantojis citas personas karti.

Prokurors aicināja tiesu ļoti kritiski vērtēt apsūdzētā versiju par kartes izmantošanu kļūdas pēc. Pēc viņa domām, nav iespējams, ka apsūdzētais nepamanīja, ka izmanto karti ar atšķirīgu dizainu un sveša cilvēka vārdu uz tās. Turklāt desmit soļu attālumā no bankomāta atradusies kādas bankas filiāle, kurā vīrietis atrasto karti varējis atdot.

2012.gada nogalē vīrietis Rīgā par līdzīgu noziedzīgu nodarījumu sodīts ar piecu gadu nosacītu sodu. Tā kā atkārtoto noziegumu viņš izdarījis neizciestā soda laikā, tad šoreiz viņam automātiski piemērojama reāla brīvības atņemšana.

Ventspils tiesa apsūdzētā apgalvojumiem par savu nejaušo rīcību nenoticēja un kopā saskaitot neizciesto sodu un no jauna nopelnīto sodu, vīrietim piesprieda brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un desmit mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!