Foto: Shutterstock

2. janvārī pulksten 5.30 Valsts policija saņēmusi zvanu no iedzīvotājiem, kuri pa savu dzīvokļu logiem Rīgā, Ozolnieku ielā, pamanījuši kādu vīrieti, apzogot vienu no automašīnām, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijā.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas Zemgales iecirkņa patruļpolicisti, kuri netālu no notikuma vietas pa karstām pēdām aizturējuši aizdomās turēto. Pārmeklējot vīrieti, pie viņa atrasta daļa no automašīnā nozagtajām mantām.

Aizturētais vīrietis dzimis 1985. gadā un jau iepriekš daudz reižu sodīts par zādzībām, kā arī par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Policija skaidro, kā vīrietis iekļuvis svešajā automobilī.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess. Par zādzību, ja tā izdarīta no transportlīdzekļa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turētais atrodas izolatorā, un drīzumā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņoja par noziegumu, un aicinām arī citus nepalikt vienaldzīgiem, redzot aizdomīgas darbības pie transportlīdzekļiem. Atgādinām, ka šādos gadījumos ir nekavējoties jāzvana policijai pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!