Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā diennaktī mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem bērniem, kā arī pieaugušajiem, kuri dažādos sadzīves negadījumos krītot guvuši kaulu lūzumus,informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Zemgalē 11 gadus veca meitene izjādes laikā nokritusi no zirga un nogādāta slimnīcā ar atslēgas kaula lūzumu.

Savukārt kāds deviņgadīgs puika, saskaņā ar mātes teikto, mājās vingrojis un ar atmuguriski atsities pret grīdu, gūstot pakauša kaula lūzumu.

Tikmēr Vidzemē 45 gadus vecs vīrietis nokritis no šķūņa trepēm uz betona grīdas. Viņš nogādāts slimnīcā ar aizdomām par mugurkaula traumu.

Savukārt 38 gadus vecs vīrietis Vidzemē ar politraumu slimnīcā ievests pēc tam, kad alkohola reibumā kāpis labot jumtu un kritis no četru metru metru augstuma.

Nelaimes gadījums Vidzemē noticis arī kādā kokzāģētavā, kur darbu laikā 56 gadus vecam vīrietim pa seju trāpījis dēlis. Cietušais nogādāts slimnīcā Rīgā ar žokļa kaula un citu galvas kaulu lūzumiem.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1148 izsaukumiem, no tiem 198 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!