Foto: Valsts policija
Trešdien, 2. septembrī, Valsts policija saņēmusi iedzīvotāju sūdzības, ka jau pirmajās skolas dienās ceļā uz Rīgas Angļu ģimnāziju vairāki šoferi, nogriežoties no Kārļa Ulmaņa gatves uz Īves ielu, demonstrējuši klaju necieņu pret citiem satiksmes dalībniekiem, portālu "Delfi" informēja policijā.

Ignorējot ceļu satiksmes noteikumus, autovadītāji braukuši cauri tikai gājējiem un velosipēdistiem paradzētam posmam.

Reaģējot uz saņemto informāciju, policisti devušies uz norādīto vietu un pieķēruši vairākus šoferus, kuri skolēniem rādījuši negatīvu piemēru. Par tur novietotās ceļa zīmes neievērošanu likumsargi noformējuši četrus administratīvā pārkāpuma protokolus.

Neskatoties uz to, ka ceļa zīme “iebraukt aizliegts” novietota, lai rūpētos par kājāmgājēju, tostarp skolēnu drošību, vairāki šoferi pauduši sašutumu par zīmes nepieciešamību. Šoferi arī izteikuši vēlmi ceļa zīmi noņemt.

Savukārt ceturtdien policija secinājusi, ka Mārupītē pie minētā ceļa kāda neapmierināta persona pašrocīgi noņēmusi zīmes. Turklāt vienu no tām demonstratīvi iemesta Mārupītē. Ceturtdien pa šo ceļu nu jau brauc katrs, kurš vēlās, jo zīmes nav redzamas, norāda policija.

Policija norāda, ka autovadītāji, izmantojot gājējiem paredzēto ceļu, būtiski nesamazina sava ceļa garumu, bet gan “nogriež” vien nelielu līkumu. Līdz ar to likumsargi norāda, ka šāda rīcība nav attaisnojama.

Valsts policija uzrunā šoferus, norādot, ka "ir būtiski saprast, ka satiksmes drošība ir katra satiksmes dalībnieka atbildība".

"Ikkatram no mums un visiem kopā ir jārūpējas par to, lai netiktu apdraudēti citi satiksmes dalībnieki, īpaši mazāk aizsargātie gājēji un velosipēdisti. Tādēļ aicinām jūs sniegt priekšzīmīgu piemēru saviem bērniem un pārējiem satiksmes dalībniekiem, ievērojot braukšanas noteikumus," norāda policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!