Foto: DELFI

Valsts policija pieprasījusi pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" tā rīcībā esošo informāciju, kas izriet no uzņēmuma paša veiktajām pārbaudēm saistībā ar avāriju Rīgā, Brīvības ielā, kad trolejbuss ietriecās astoņās automašīnās.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska, patlaban lietā turpinās izmeklēšana, un likumsargi pieprasījuši "Rīgas satiksmes" rīcībā esošo informāciju par avārijas iemesliem.

Šobrīd policija gaida atbildi no "Rīgas satiksmes". Pēc informācijas saņemšanas policija lems par tālāko lietas virzību.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka policija ir pieņēmusi lēmumu nesākt kriminālprocesu par notikušo avāriju. Gžibovska iepriekš skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo vienīgais traumas guvušais nav vēlējies būt par cietušo kriminālprocesā, tāpēc nav noziedzīga nodarījuma sastāva.

Savukārt "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" iepriekš atklāja, ka avarējušais trolejbuss bijis pilnīgā tehniskā kārtībā. Trolejbuss aprīkots ar videokamerām un datorsistēmām, kas ļauj fiksēt ikkatru šofera darbību, un šīs sistēmas uzrādījušas, ka vadītājs bremžu vietā sākotnēji spiedis gaitas pedāli. Tikai pēdējās četrās avārijas sekundēs datorsistēma uzrāda, ka nospiests bremžu pedālis.

Zaķis pieļāva, ka pēc šī incidenta uzņēmums, visticamāk, darba attiecības ar šoferi neturpinās. Patlaban trolejbusa vadītājs nav darbā veselības problēmu dēļ un ir izņēmis darba nespējas lapu.

Jau ziņots, ka 14. augusta vakarā trolejbuss ietriecās astoņās vieglajās automašīnās. Tika bojāts arī veikala logs. Aculiecinieki pauda, ka dzirdējuši trolejbusa šoferi sakām, ka pārstājušas darboties transportlīdzekļa bremzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!