Foto: LETA

Ivana Berladina pazušanas lietas izmeklēšanā šobrīd izvirzītas divas galvenās versijas – ar zēnu ir noticis nelaimes gadījums vai arī viņš kļuvis par apzināta vai neapzināta nozieguma upuri, portālu "Delfi" informē Valsts policija.

Liepājā pazudušā Ivana Berladina meklēšanas pasākumi kopš sestdienas nav devuši panākumus. Cerības atrast kaut kur nomaldījušos bērnu dzīvu ir niecīgas, norāda Valsts policija.

Kopš trešdienas zēna meklēšanas pasākumi noris taktiski citā līmenī. Šobrīd iesaistīti Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību izmeklēšanas nodaļas darbinieki. Valsts policija uzsver, ka visi aicinājumi brīvprātīgajiem turpināt meklēšanu nav saistīti ar policiju, oficiālo izmeklēšanu un ir uzskatāmi par cilvēku maldināšanu.

Kopš 2. jūlija trīs dienu garumā kopumā vairāk nekā 4000 cilvēku vairākkārt pārmeklējuši Liepāju un tās apkārtni– diemžēl nesekmīgi. Policija norāda, ka pirmajās dienās brīvprātīgo iesaistīšanās bijusi nenovērtējami svarīga, jo šādā veidā ļoti plašās meklēšanas operācijās bija cerība zēnu atrast.

Šobrīd zēna pazušanas izmeklēšana noris ar kiminālprocesuālām metodēm, tādēļ izmeklēšana joprojām iesaistīti lieli Valsts policijas un citu sadarbības partneru resursi. Iesaistījušies arī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību izmeklēšanas nodaļas darbinieki, kuri sniedz taktisko un tehnisko atbalstu.

Valsts polcijas dežūrdaļa pieņems jebkuru informāciju, kas varētu būt noderīga izmeklēšanai. Šim nolūkam izveidota vienota e-pasta adrese: puikaliepaja@iem.gov.lv, tāpat darbojas tālruņa numurs bezvēsts pazudušo bērnu meklēšanas gadījumos 116000. Informāciju iespējams sniegt arī anonīmi.

Izmeklēšanai ir informācija, ka zēns sestdien no rīta ap astoņiem Tosmarē iesēdās maršruta autobusā un aizbrauca Karostas virzienā. Bet pēc 20 minūtēm ar pilsētas maršruta mikroautobusu aizbrauca centra virzienā līdz Kuršu laukumam. Šobrīd izmeklēšanā oficiāli apstiprināta informācija, ka Ivans Berladins pēdējo reizi dzīvs redzēts 1. jūlijā četros pēcpusdienā Spīdolas ielas rajonā, Liepājā.

Ivans bija ģērbts zilā jakā ar galvā uzvilktu kapuci un baltu zīmējumu jakas priekšpusē. Kājās bijušas tumšas krāsas sporta bikses un basas kājas apautas sandalēs. Zem jakas iespējams sarkans krekliņš ar "Makvīna" zīmējumu priekšpusē. Zēns ir vidējas miesas uzbūves, viņam ir īsi, gaiši mati, zilas acis. Zēns sarunājas krievu valodā.

Policijai ļoti svarīgi iegūt informāciju par pārējām bērna dienas gaitām. Šobrīd ļoti svarīga ir jebkāda informācija par zēna pazušanas apstākļiem, par cilvēkiem, kas ar to varētu būt saistīti. Likumsargi aicina informēt, ja šajā laika posmā saistībā ar zēna pazušanu Liepājā ir piefiksētas situācijas, kas šķitušas dīvainas, bet sākotnēji tām nav piešķirta nozīme. Iespējams, kopējā izmeklēšanas ainā, tieši nenozīmīgs sīkums var būt trūkstošais ķēdes posms.

Valsts policija uzsver, ka vienīgā oficiālā informācija par pazudušā zēna meklēšanu ir bijusi un būs tikai no Valsts policijas. Visi pārējie informatīvie kanāli, organizācijas vai grupas, kas joprojām aicina iesaistīties brīvprātīgos bērna meklēšanā, maldina cilvēkus. Viņiem sniegtā informācija pazūd nebūtībā.

Jau ziņots, ka Valsts policijā svētdien saņemts iesniegums par to, ka sestdien ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!