Foto: Reuters/Scanpix
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki izskata pērn pirms Ziemassvētkiem saņemto iesniegums no "Latvijas Krājbankas" bijušā īpašnieka Vladimira Antonova tēva Aleksandra Antonova, kurš, pēc paša teiktā, esot saņēmis nāves draudus.

Policijas preses pārstāve Sintija Virse apliecināja, ka patlaban Rīgas reģiona pārvaldē tiek lemts, vai ir pamats sākt kriminālprocesu. Iesniegums policijā saņemts 19.decembrī.

Plašsaziņas līdzekļos gan ir visai pretrunīga informācija par notikušo incidentu lidostā. Vieni raksta par to, ka uzņēmējs Arbi Indorbajevs draudējis A.Antonovam, turpretim citi, ka A.Antonova paziņas izraisījuši konfliktu ar Indorbajevu.

Portāla "Puaro.lv" rīcībā esot nonācis A.Antonova pilnvarotā pārstāvja iesniegums Latvijas ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram. Tajā esot klāstīts, ka Indorbajevs 14.decembra vakarā lidostas "Rīga" VIP zālē vairāku liecinieku klātbūtnē izteicis draudus A.Antonovam, solot viņu uzspridzināt.

"Puaro.lv" ziņo, ka brīdī, kad A.Antonovs kopā ar pavadītājiem lidostā "Rīga" gaidījis izlidošanu, lidostas apsardzes darbinieka pavadībā VIP zālē ienācis Indorbajevs un krievu valodā teicis baņķierim aptuveni šādus vārdus: "Maskavā mums nav izdevies tevi nogalināt, raidījām piecas lodes, bet tu izdzīvoji. Bet tev ir jāzina, ka mēs tevi nogalināsim šeit, Rīgā. Vai tu redzēji, kā Čečenijā cilvēkus spridzina? Tā būs arī ar tevi!"

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne gan sacīja, ka šāds iesniegums prokuratūrā pagaidām nav saņemts.

Savukārt portāls "kompromat.lv" ziņo, ka tajā dienā lidostā kopā ar A.Antonovu atradies arī čečenu izcelsmes uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs. Kad Indorbajevs pienācis pie A.Antonova, ko savulaik pazinis, Abdulmuslimovs pavaicājis, vai viņam ir kādas problēmas. Sākusies vārdu pārmaiņa, kuras laikā Abdulmuslimova apsargi metušies virsū Indorbajevam un sākuši viņu sist. Viņš sācis kliegt, un pieskrējuši Indorbajeva apsargi. Tad arī konflikts pārtraukts.

Portāla "db.lv" krievu versija 2009.gada oktobrī vēstīja, ka mazpazīstamais Latvijā dzīvojošais čečenu izcelsmes miljonārs Indorbajevs iegādājies daļu no biznesa Ukrainas kompānijā, kas piederējusi "Latvijas Krājbankai". "Latvijas Krājbanka" kopā ar Indorbajevu Ukrainā bija iecerējusi nodarboties ar patēriņu kredītu izsniegšanu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) aģentūra LETA interesējās, vai nepastāv apstākļi, kas liegtu Indorbajevam uzturēties Latvijā. Pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Rjabcevs atzina, ka Imigrācijas likums skaidri nosaka, - uzturēšanās atļaujas netiek izsniegtas personām, kas savā mītnes zemē ir sodītas vai par kurām Latvijas kompetentajām drošības iestādēm ir pamatotas aizdomas, ka tās varētu radīt apdraudējumu sabiedriskajai kārtībai vai drošībai.

"Šos iespējamos draudus izvērtē valsts drošības iestādes, kas sniedz savu atzinumu PMLP, un mēs savukārt pēc tā vadāmies, pieņemot lēmumu par uzturēšanās atļaujas piešķiršanu vai atteikšanu," skaidroja Rjabcevs.

Arī šajā gadījumā PMLP esot iepazinusies ar "Puaro.lv" aprakstīto situāciju un apstākļu noskaidrošanai lūgs Drošības policiju sniegt savu vērtējumu.

"Ja no kompetentām drošības iestādēm tiks saņemta informācija, ka ārzemnieks rada draudus sabiedriskajai kārtībai un drošībai, persona var tikt iekļauta tā sauktajā "melnajā sarakstā" un uzturēšanās vai iebraukšana Latvijā tai tiek liegta, līdz ar to arī jau izsniegtā atļauja tiktu anulēta," norādīja Rjabcevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!