Foto: F64
Policija pārbauda Jelgavas novada priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes iespējamo saistību ar nelikumīgām medībām ceturtdienas vakarā, informē portāls "Zemgales Ziņas" (ZZ).

Naktī uz piektdienu policija, veicot apskati Platones pagasta laukos pie Zīģeļu mājām, atradusi patronu čaulas, ZZ apliecināja Valsts policijā. Tās uzietas kāda sniega motocikla atstātās pēdās. Ceturtdien vakarā vietējie mednieki un policija uz sniega motocikla sastapa Jelgavas novada priekšsēdētāju Ziedoni Cauni, bet viņa līdzbraucējam, pēc vairāku liecinieku teiktā, uz pleca bijis medību ierocis. Tas esot redzams arī video, kurš pēc neoficiālas informācijas, piektdien no rīta iesniegts policijai.

Caune kategoriski noliedz, ka uz motocikla bijis ierocis. Pagaidām nav zināms, vai sliedes, kurās atrastas čaulas, atstājis novada priekšsēdētāja vadītais motocikls.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļas darbinieks Uldis Binders ZZ teica, ka kriminālprocesā iesaistītajām personām ir izņemti medību ieroči un ir cerība, ka izdosies šo lietu atklāt. Čaulas atrastas laukā, kur nav atļauts medīt.

ZZ informē, ka ceturtdienas vakarā, saņemot izsaukumu saistībā ar malumedībām Platones pagastā, Valsts policijas pārstāvji dažu kilometru attālumā sastapa Cauni un kādu viņa līdzbraucēju – abus uz sniega motocikla.

Platones mednieku kolektīva vadītājs Kaspars Lagzdiņš, kā arī vēl trīs platonieki ZZ apliecināja, ka novada priekšnieka "kolēģim" plecā bijis pusautomātiskais ierocis. Vietējo Zemgales reģiona policistu klātbūtnē līdzbraucējs ieroci atdevis kādai sievietei, kas ar "Kia" džipu piebraukusi pie sniega motocikla.

Binders atteicās vērtēt Platones mednieku liecības par to, ka Jelgavas policijas kolēģi atļāvuši Caunem un viņa paziņam atstāt notikuma vietu un aizgādāt no notikuma vietas medību ieroci. Ja tas tā tiešām notika, visticamāk, pieļauts pārkāpums, norāda ZZ.

Caune noliedz, ka draugam līdzi būtu bijis ierocis. Novada domes priekšsēdētājs ZZ piektdien apgalvoja, ka draugs, kura vārdu viņš negrib atklāt, ieradies pie viņa mājās ar auto. Tā piekabē bijis sniega motocikls, ar kuru abi nolēmuši pavizināties. Pēc neoficiālas informācijas, viesis bijis kāds Jānis Ozoliņš no Pierīgas. Pēc Caunes teiktā, drauga automašīnā bijis ierocis, taču uz vizināšanos tas līdzi nav ņemts.

Caune kategoriski noliedz saistību ar malumedībām. Viņš neesot nedz dzirdējis šāvienus, nedz redzējis citu sniega motociklu. To aizbraucam netālu no Caunes vadītā motocikla redzēja platonieki, kas bija iesaistīti Caunes apturēšanā, norāda ZZ.

Binders ir pateicīgs platoniekiem par modrību un aicina iedzīvotājus ziņot par iespējamām malu medībām policijai pa tālruni 112 vai 29531166 un 29483667, kas ir dienesta tālruņi Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes Licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļai.

Medību likums aizliedz šajā laikā medīt stirnas, kā arī šaut no motorizēta transporta līdzekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!