Latvijai izdoti divi Polijā aizturētie Latvijas pilsoņi, kurus tur aizdomās par Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcas apzagšanu un izdemolēšanu, informēja Valsts Policijas preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Uz Latviju pārvesti Polijā aizturētie Latvijas pilsoņi - 1986.gadā dzimušais Ivars un 1973.gadā dzimušais Sergejs, kuri tika meklēti aizdomās par zādzības izdarīšanu no Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcas

Policija piektdien pēcpusdienā no lidostas konvojēja abus aizdomās turamos uz Valmieru. Ivars un Sergejs Polijā tika aizturēti jūnija vidū un pamatojoties uz Valmieras rajona tiesas izdoto Eiropas apcietinājuma lēmumu abi vīrieši tika izdoti Latvijai.

Jau ziņots, ka jūnija vidū vīrieši ielauzās Sīmaņa baznīcā, izdemolēja un apzaga to. Baznīcā bija uzlauzts seifs, ziedojumu kastīte, nozagti četri valsts nozīmes kultūras pieminekļu saraksta priekšmeti. Tika nozagts vīna biķeris, kas datēts ar 1760.gadu, oblāšu jeb tā saukto dievmaizīšu šķīvis un trauks, kas saglabājies no 17.gadsimta, un 18.gadsimta vīna krūze.

Visvairāk baznīcā tika izpostīta sakristejas telpa, kur cilvēkus parasti pieņem mācītājs. Tajā salauzts krēsls, ar īlenu vai citu priekšmetu mēģināts atlauzt seifu. Vandaļi uz vietas baznīcā lietojuši vīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!