Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūrai krimināllietu pret kādu personu par kukuļa piesavināšanos un par uzkūdīšanu kukuļa došanai, rosinot sākt kriminālvajāšanu, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Pirmstiesas izmeklēšanā KNAB noskaidrojis, ka apsūdzētā persona radījusi priekšstatu, ka ir pazīstama ar amatpersonām no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un mudinājusi dot kukuli tālākai nodošanai CSDD un Valsts policijas amatpersonām, lai tiktu atcelts automašīnas vadīšanas tiesību aizliegums.

Persona mudinājusi dot kukuli 8150 eiro apmērā, bet tai nodoti 6450 eiro, kurus šis cilvēks piesavinājies.

Krimināllieta sākta pēc Krimināllikuma 321. panta 1. daļas, Krimināllikuma 323. panta 1. daļas un Krimināllikuma 20. panta 3. daļas. Par kukuļa piesavināšanos soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par uzkūdīšanu kukuļa došanai soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!