Foto: LETA

Bijušais iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC), iespējams, aizturēts tāpēc, ka vācis slepenu informāciju partijas biedram Aināram Šleseram, ko viņam savukārt nodevis toreizējais KNAB vadītājs Normunds Vilnītis, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju.

Raidījums vēsta, ka Jaundžeikars, iespējams, slepeno informāciju vācis pērn pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) esot gatavojies aizturēt Šleseru. Jaundžeikars to uzzinājis no toreizējā KNAB vadītāja Vilnīša, ar kuru esot labi paziņas. Šlesers pēc tam uz kādu laiku esot aizbraucis no Latvijas.

Labi informēti avoti raidījumam arī norādījuši - Jaundžeikars ļoti uzstājīgi pieprasījis, lai Iekšlietu ministrija izsniedz uzturēšanās atļauju un garantē drošu iebraukšanu Latvijā Krievijas oligarham Jurijam Šefleram, kuru Krievija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā. Šeflers ir "Latvijas Balzama" īpašnieks, viņam pieder arī vērienīgs nekustamā īpašuma projekts Rīgā un māja Jūrmalā, taču iebraukt Latvijā viņš nevar, jo iekļauts melnajā sarakstā.

Komentējot šo informāciju, Saeimas Iekšlietu, aizsardzības un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis raidījumā norādīja, ka 9.Saeimas laikā starp Jaundžeikaru un Vilnīti izveidojusies cieša saikne.

"9.Saeimā strādājot šajā pašā [Iekšlietu, aizsardzības un korupcijas novēršanas] komisijā, kuru vadīja Tautas partijas biedrs [Juris] Dalbiņš un kura ir atbildīga par KNAB pārraudzību, KNAB vadītājs Vilnītis nāca atskaitīties nevis uz šo komisiju, bet uz Nacionālās drošības komisiju, kuras pārraudzībā nav KNAB. Viņš burtiski katru otro sēdi devās pie Jaundžeikara, līdz ar to tur izveidojās kaut kāda simbioze šo divu personu starpā," sacīja Latkovskis.

"Iespējams, ka šīs spekulācijas, kas izskanēja iepriekšējā reportāžā, apstiprināsies. To mēs nezinām," sprieda komisijas vadītājs, iesakot prasīt paskaidrojumus pašam Vilnītim.

Jau vēstīts, ka KNAB aizturējis bijušo iekšlietu ministru un Saeimas deputātu Dzintaru Jaundžeikaru.

"Ņemot vērā publiskoto informāciju, KNAB apstiprina kādas bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu," apstiprināja KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists sabiedrisko attiecību un izglītošanas jautājumos Andris Vitenburgs.

Viņš gan norādīja, ka līdz ar to plašāku informāciju par iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izmeklēšanas virzību KNAB nav tiesīgs izpaust.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!