Foto: Valsts policija

Likumsargi aizvadītās nedēļas ceturtdienā, veicot reidu vairākos veikalos Jelgavā un Svētes pagastā, pieķēra kādu 1958. gadā dzimušu pārdevēju, kura pārdeva alkoholisko dzērienu nepilngadīgai personai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Pārkāpums noticis veikalā Pulkveža Oskara Kalpaka ielā, Jelgavā.

Policisti reida laikā veica kontrolpirkumus trīs veikalos Jelgavā un vienā tirgotavā Svētes pagastā. Divos veikalos Tērvetes ielā, Jelgavā, pārkāpumus nokonstatēja. Arī, veicot pārbaudi veikalā Svētes pagastā, pārkāpumi netika konstatēti.

Policija atgādina, ka par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem uzliek naudas sodu pārdevējam no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 eiro.

Par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgām personām tiek piemērots naudas sods – pārdevējam no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām no 700 līdz 1400 eiro.

Savukārt par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nodošanu nepilngadīgās personas rīcībā, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, policija pastiprināti rīkos reidus veikalos, lai pārliecinātos, vai alkohols, cigaretes un enerģijas dzērieni netiek pārdoti nepilngadīgām personām.

Policija lūdz iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties ziņot par gadījumiem, ja tiek pamanīts, ka alkoholu, cigaretes un enerģijas dzērienus tirgo nepilngadīgām personām. Šādos gadījumos lūgums zvanīt uz tālruņa numuru 110. Regulāras pārbaudes tirdzniecības vietās policija plāno veikt arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!