Foto: Valsts policija
Trešdien, 7. oktobrī, vairākos Rīgas mikrorajonos likumsargi atsavinājuši 5340 nelegālās cigaretes un aizturējuši trīs personas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti bija saņēmuši informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, nodarbojas ar nelegālo cigarešu tirdzniecību. Pārbaudot saņemto informāciju, policisti trešdien Pavasara gatvē notvēruši aizdomās turamo vīrieti. Likumsargi pie viņa atraduši 3200 nelegālās cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tāpat arī Rīgas Zemgales iecirkņa policisti trešdien Āgenskalnā, Nometņu ielā, aizturējuši 1981. gadā dzimušu sievieti, pie kuras atrastas 940 nelegālās cigaretes. Savukārt Ziepniekkalnā, Valdeķu ielā, aizturēta 1972. gadā dzimusi sieviete. Pie viņas policijas darbinieki atraduši 1200 nelegālās cigaretes.

Visos gadījumos policijā sāktas administratīvās lietvedības par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Par šādu likuma pārkāpumu var draudēt sods - fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām — no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai izmantotos transportlīdzekļus, vai bez konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!