Foto: stock.xchng
Likumsargi aizturējuši trīs personas, kuras izgatavojušas un "izīrējušas" nelegālas invalīdu kartes, kas ļāvušas to īpašniekiem savu transportlīdzekli bez maksas novietot Rīgas pašvaldības autostāvvietās, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētie, kas nodarbojušies ar nelegālo biznesu, nozieguma izdarīšanas brīdī bijuši pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" darbinieki.

Pašvaldības uzņēmuma preses pārstāvis Viktors Zaķis portālam "Delfi" sacīja, ka visi uzņēmuma darbinieki piektdien ir ieradušies darbā, turklāt nekāda informācija par to, ka kāds no uzņēmuma darbiniekiem būtu aizturēts, no policijas nav saņemta.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija janvāra sākumā aizturēja 1959. gadā, 1991. gadā un 1994. gadā dzimušus vīriešus, kuri gandrīz gadu Rīgā izgatavojuši viltotas invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes.

Šie vīrieši tālāk caur paziņām invalīdu kartes realizējuši autovadītājiem, par to iekasējot ikmēneša maksu. Kartes savukārt autovadītājiem ļāvušas bez maksas stāvēt Rīgas pašvaldības autostāvvietās.

Policija noskaidrojusi, ka viltotās invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes realizētas automašīnu īpašniekiem un lietotājiem, kuri vēlējušies savas automašīnas novietot SIA "Rīgas satiksme" autostāvvietās 11. novembra krastmalas, Vecrīgas un Rīgas centra apkārtnē.

Izmeklēšanā likumsargi arī noskaidrojuši, ka vairākas personas izgatavojušas viltotas invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes un tālāk caur paziņām tās realizējuši. Par to "biznesmeņi" no ieinteresētajiem automašīnu īpašniekiem un lietotājiem iekasējuši 85 eiro ikmēneša "īres" maksu. Izmantojot šīs kartes un maksājot nelikumīgo īres maksu, auto lietotāji varējuši bez maksas novietot auto pašvaldības autostāvvietās.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, viltošanu un realizēšanu personu grupā un mantkārīgā nolūkā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Policijas preses pārstāvis Dairis Anučins skaidro, ka kriminālprocesā policija vēl turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu kopējo izgatavoto un izplatīto viltoto invalīdu karšu skaitu, kā arī iespējamo citu personu saistību ar invalīdu karšu viltošanu, realizāciju un izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!