Pagaidām nenoskaidrots noziedznieks ceturtdien Jūrmalā, Lielupē šāvis uz uzņēmēja Igora Kobliņeca "Mercedes Benz" džipu, informē Jūrmalas pilsētas policijas nodaļas preses sekretārs Andrejs Civjans.
ap plkst.12.30 Kobliņecs ar savu džipu "Mercedes Benz" Jūrmalā, Bulduru prospektā, Krievijas Federācijas vēstnieka rezidences rajonā, braucis uz sev piederošo jahtklubu "Vikings".

Pretējā Bulduru prospekta virzienā braukusi vieglā automašīna, no kuras brīdī, kad abas automašīnas atradušās viena otrai blakus, raidīti divi šāvieni pa Kobliņeca džipu.

Viena lode cauršāvusi automašīnas sānu stiklu vadītāja pusē un aizlidojusi dažu centimetru attālumā no Kobliņeca galvas, bet otra lode cauršāvusi sānu stiklu aiz vadītāja vietas.

Pēc apšaudes vieglā automašīna aiztraukusies nezināmā virzienā, bet Kobliņec devies uz savu jahtklubu, no kurienes par notikušo paziņojis policijai.

Patlaban notikuma vietā vēl strādā Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja (ONKAB) un Jūrmalas kriminālpolicijas darbinieki.

Policija patlaban noskaidro slepkavības mēģinājuma motīvus.

Kobliņecs, pateicoties vairākām publikācijām presē, sabiedrībā ieguvis odiozas personības slavu. Viņam vienīgajam Latvijā pieder ekskluzīvs sporta auto "Lamborgini Diablo", arī vairāku citu viņam piederošie transporta līdzekļu cena, pateicoties to ekskluzīvajam aprīkojumam, ir ļoti augsta.

Saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāzē pieejamo informāciju Kobliņecs ir vienīgais SIA "Latvijas jahtu klubs "Vikings"" īpašnieks, kā arī SIA Veviparks" 25% daļu īpašnieks. Viņš ir arī sabiedrībā pazīstamus cilvēkus apvienojošā motokluba "Hermejs" biedrs.

Kobliņecs līdz pagājušā gada vasarai bija Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Stara padomnieks, taču par vairākkārtējiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tika atbrīvots no šī posteņa.

Žurnāls "Klubs" Kobliņecu minējis 100 Latvijas miljonāru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!