Foto: Pašvaldības policija
Ceturtdien, 12. janvārī, Rīgas pašvaldības policisti devušies uz kādu izglītības iestādi Rīgā, kur kārtības sargu palīdzība bijusi nepieciešama palīdzība neadekvātas sievietes savaldīšanā, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Ierodoties skolā, pašvaldības policisti sastapuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekus. Mediķi atradušies pie mājturības kabineta durvīm, no kura dzirdami sievietes bļāvieni un trauku plīšana. Pret sienām nepārtraukti tikuši mesti dažādi virtuves piederumi un dzirdamas necenzētas lamas.

Likumsargi noskaidrojuši, ka satrakojusies sieviete ir skolas dežurante. Izglītības iestādes personāls sievieti raksturojis kā nosvērtu cilvēku un nezināja, kas varētu izraisīt šādu rīcību.

Sievietes nevaldāmo darbību dēļ neviens nav varējis ieiet kabinetā. Likumsargi brīdi nogaidījuši līdz viņa virtuves priekšmetus nemet uz durvju pusi un ātri devušies mācību klasē.

Pamanot pašvaldības policistu tuvošanos, sieviete sākusi mest virtuves priekšmetus viņu virzienā. Lai sieviete nenodarītu kaitējumu sev un citiem, kārtības sargi pielietojuši asaru gāzi. Tādējādi pašvaldības policistiem izdevies sievieti savaldīt un nodot mediķiem, kuri pieņēmuši lēmumu viņu nogādāt ārstniecības iestādē.

Pašvaldības policija mediķus drošības apsvērumu dēļ pavadījusi līdz slimnīcai.

Izglītības iestādes vadībai izskaidrots, ka par materiālo zaudējumu radīšanu ar iesniegumu var vērsties Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!