Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmdien, 27. jūlijā, Jelgavā Valsts policijas darbinieki aizturējuši kādu autovadītāju, kurš, iespējams, bijis narkotisko vielu iespaidā un devis policistiem 500 eiro kukuli ar mērķi izvairīties no ekspertīzes, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policisti 1976. gadā dzimušo vīrieti ar automašīnu "Mercedes Benz Vito" apturējuši uz Dobeles šosejas. Likumsargiem radušas aizdomās, ka vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies narkotisko vielu iespaidā. Savukārt autovadītājs, lai netiktu nogādāts uz ekspertīzi narkotisko vielu pārbaudei, mēģinājis policistiem iedot 500 eiro. Pēc šādas rīcības policisti vīrieti aizturējuši.

Savukārt Aizkraukles novadā 1959. gadā dzimusi sieviete policistiem mēģinājusi dot 300 eiro kukuli, lai netiktu saukta pie atbildības par cigarešu kontrabandu. Policisti sievietei atsavinājuši 10 200 nelegālās cigaretes "NZ Super Slim" un 111 "Quenn Super Slim" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Valsts policijas apkopotā statistika liecina, ka Zemgalē šogad par kukuļdošanu aizturētas jau 66 personas. Turklāt starp kukuļdevējiem ir ne tikai autovadītāji, bet arī personas, kurām atsavinātas nelegālās akcizētās preces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!