Foto: stock.xchng

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis, kurš iespējams, veicis prettiesiskas darbības par samaksu solot noorganizēt ceļojumus, taču pakalpojumu nenodrošinot, saņēmis naudas līdzekļus kopumā 37 000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

1974.gadā dzimušais vīrietis, kuram piemērots aizdomās turētā statuss šajā lietā, laika posmā no 2013.gada 1.augusta līdz 2015.gadam, būdams individuālais komersants, saņēmis naudas līdzekļus kopumā 37 000 eiro apmērā par to, ka organizēs ceļojumus uz dažādām pasaules valstīm, iegādāsies lidmašīnas aviobiļetes, kā arī veiks viesnīcu rezervācijas.

Taču ceļojumu organizēšanu vīrietis tā arī neesot veicis, un par ceļojumiem un lidmašīnu biļetēm un viesnīcām saņemto naudu neesot atdevis īpašniekiem, bet gan piesavinājies sev un izlietojis to neparedzētiem mērķiem, pastāstīja Šteinberga.

"Personas vaina viņam inkriminētajā noziegumā pierādīta, apkopojot virkni liecību un citu pierādījumu. Savākto pierādījumu apjoms ir pietiekams, un kriminālprocesa materiāli nosūtīti Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai," norādīja Šteinberga.

Saskaņā ar VP sniegto informāciju aizdomās turētais solījis noorganizēt ceļojumus uz dažādām pasaules valstīm vairāk nekā 40 personām. Cilvēki ieguldījuši gan dažus simtus, gan pat vairāk nekā tūkstoš eiro. Cietušie ir no Liepājas, Kuldīgas, Jēkabpils, Skrundas, vairāki cilvēki no Valmieras, Rīgas, kā arī citām Latvijas pilsētām.

Kriminālprocess pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu, kas vēlāk tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 179. panta 3. daļas par iespējams prettiesiskām individuālā komersanta darbībām tika uzsākts pērn 1. jūlijā Liepājas prokuratūrā. Turpmāko izmeklēšanu veica VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!