Foto: LETA

Trīs personām piemērots naudas sods saistībā ar bijušās Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšnieces Ārijas Stabiņas kukuļošanu. Tikmēr pati Stabiņa joprojām izsludināta meklēšanā.

Prokurors ar personām vienojies par sodu, un tiesa šo vienošanos apstiprinājusi. Lietā apsūdzētam vīrietim noteikts 4000 latu naudas sods, bet divām sievietēm - 3000 latu naudas sods katrai, noskaidrots Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis izdarīja kukuļdošanu, bet abas sievietes apsūdzētas par kukuļņemšanas atbalstīšanu un kukuļa piesavināšanos. Kukuli viņas bija saņēmušas nodošanai amatpersonai.

Stabiņai paredzētais kukulis bija vairākus tūkstošus eiro liels. Kukulis bija paredzēts, lai kādai personai piešķirtu izīrēšanai dzīvojamās telpas Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā dzīvoklī.

Prokuratūrā noskaidrots, ka saistībā ar korupciju Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldē pret vēl vairākiem apsūdzētajiem pirmstiesas izmeklēšana turpinās.

Jau ziņots, ka pēc prokuratūras lēmuma par saukšanu pie kriminālatbildības Stabiņa pazuda. Šobrīd tiesībsargājošās iestādes viņu izsludinājušas starptautiskajā meklēšanā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Stabiņu rosināja saukt pie kriminālatbildības, jo uzskata, ka bijusī Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, izmantojot starpniekus, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar iesniegumu izskatīšanas organizēšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu.

KNAB pagājušā gada septembrī paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tai skaitā viena Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersona un divi pārvaldes darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!